Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Αγροτικά

Γράφει ο Γεράσιμος Αραβανής.

Οι αγρότες της χώρας κάτω από την πίεση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, προβλημάτων επιβίωσης και αδυναμίας να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα κτήματά τους, κινητοποιήθηκαν και φέτος. Κύρια μορφή που χρησιμοποίησαν ήταν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς όλης σχεδόν της χώρας που κράτησαν 25 μέρες.

Περισσότερα...

Τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές oδούς σε ολόκληρη τη χώρα ήρθαν να υπογραμμίσουν τα τεράστια προβλήματα του αγροτικού κόσμου που χρόνο με το χρόνο οξύνονται. Παρότι οι κινητοποιήσεις φέτος δεν είχαν τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα και το υψηλό μαχητικό πνεύμα αυτών του 2016 αυτό δεν σημαίνει ότι η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών έχει υποχωρήσει. Η κρίση στην αγροτική οικονομία της χώρας συνεχίζεται και βαθαίνει ως συνέπεια τις επίθεσης που δέχεται ο αγροτικός κόσμος στο εισόδημα του και της απουσίας οποιασδήποτε κρατικής πολιτικής που θα στηρίξει τη  μικρομεσαία αγροτιά και θα αναπτύσσει την αγροτική οικονομία.

Περισσότερα...

«Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Φλεβάρη, στη Νίκαια της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 35 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από 11 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, καθώς και από δεκάδες Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα από 45 νομούς της χώρας.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε ανοιχτή, διεξοδική, γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για την παραπέρα πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 17 μέρες και συντονίζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Περισσότερα...

IMAGE Ο φασιστικός υπόκοσμος ξαναχτυπά
Τρίτη, 16 Μάιος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Και πάνω που η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είχε ανάψει για τα καλά, και πάνω που οι κυβερνητικοί εταίροι στριμώχνονταν για να υπερασπιστούν τα νέα μνημόνια, τη λύση τους την έδωσε για άλλη μια φορά ο... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ