Εργατικός Αγώνας

Κυριάκο και Μιχάλη σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο κίνημα!

Γράφει ο Αμετανόητος.

Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, δεν συμμερίζομαι ούτε στο ελάχιστο τις αντιδράσεις οργής απέναντι στην ΕΛΑΣ, τον υπουργό του νόμου και της τάξης και τον πρωθυπουργό της χώρας. Αντίθετα από τους περισσότερους από σας, εγώ θέλω δημόσια να τους απευθύνω ένα τεράστιο και ειλικρινές «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» από τα βάθη της ψυχής μου.

Ας μου επιτρέψουν να αφήσω τις τυπικότητες και τους πληθυντικούς ευγένειας και να τους προσφωνήσω με τα ονόματά τους όπως κάνουμε στους καλούς μας φίλους.

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη που προστατέψατε τη δημόσια υγεία μην επιτρέποντας στους γνωστούς «γνωστούς» να μολύνουν με κορονοϊό τα πεζοδρόμια και τα οδοστρώματα. Εύχομαι -αν και δεν το βρίσκω πιθανό- αυτή η ενέργειά σας να επεκταθεί και σε μέτρα προστασίας των ανθρώπων ώστε να σωθούν οι ζωές των συνανθρώπων μας που πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν υγειονομικές υποδομές ενώ το κουτσουρεμένο υγειονομικό προσωπικό υπονομεύει την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης αρνούμενο πεισματικά να κάνει θαύματα στον 20ο αιώνα.  

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη επειδή δεν κάνετε την παραμικρή διάκριση. Οι διαταγές σας προς τις δυνάμεις επιβολής του νόμου είναι σαφείς και τηρούνται απαρέγκλιτα χωρίς παραχωρήσεις. Ό,τι κινείται εκτελείται, ανεξάρτητα αν πρόκειται για άνδρα, γυναίκα, παιδί, νέο, γέρο, υγιή ή άρρωστο. Κάποιος στη θέση σας ενδεχομένως θα είχε «κωλώσει» στη θέα μικρών παιδιών στα παγκάκια της Καρδίτσας, ή στη θέα ενός μεσήλικα που έπεφτε στο οδόστρωμα παριστάνοντας πως έπαθε καρδιακό επεισόδιο. Σεις και τα τσιράκια σας δεν πέσατε στη γλιστερή παγίδα του συναισθηματισμού. Σας συγχαίρω.

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη που καταφέρατε να δείξετε την αλήθεια σ’ όποιον αμφέβαλλε για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάποιοι πίστευαν πως όσα εξαγγέλλετε και κάνετε αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σεις τους αποδείξατε ότι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησής σας είναι να ξεμπερδεύετε με τον εχθρό-λαό και για τον κορονοϊό και τα θύματά του έχει ο Θεός τον οποίον όσοι μείνουν εκτός των δομών υγείας θα συναντήσουν τάχιστα.

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη επειδή πριν καλά καλά περάσει ένας μήνας από την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» και τους πανηγυρισμούς πολλών αφελών ότι μαζί μ’ αυτή ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό, εσείς φροντίσατε να τους θυμίσετε ότι ο φασισμός δεν είναι μονοπώλιο ενός και μόνου κόμματος. Που δώσατε νόημα και ορατό περιεχόμενο στο σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το 73, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία».

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη που δώσατε νέα πνοή στο ηθικό των αστυνομικών που είχε καταρρακωθεί από τη μεταπολίτευση και δώθε και τους απελευθερώσατε πολιτικά και νομικά για να μπορούν να διαπρέπουν στην καταστολή των αντιδράσεων του εχθρού για σας λαού. Επειδή ξαναδώσατε νόημα και σημασία στη λέξη «μπάτσος» που κάποιοι είχαν ξεχάσει για ποιο λόγο είναι ταυτόσημη με τον αστυνομικό. Χάρη σε σας θυμήθηκαν.  

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη που αναγκάσατε το ΚΚΕ να εγκαταλείψει τις πρακτικές των τελευταίων χρόνων για αποστειρωμένες συγκεντρώσεις που κόντευαν να γίνουν επετειακές. Του θυμίσατε την ιστορία του και, ματώνοντας το, του δώσατε να καταλάβει ότι ο ρόλος του είναι η οργάνωση των λαϊκών αγώνων. Ίσως πια συνειδητοποιήσει ότι για να νικηθεί η πολιτική σας δεν αρκούν μεμονωμένες παλικαριές αλλά ευρύτερες αγωνιστικές συσπειρώσεις. Έτσι κι αλλιώς, όσα προκαλέσατε εσείς μόνο όφελος θα φέρουν στο λαϊκό κίνημα.

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη που καταφέρατε να συσπειρώσετε εναντίον των πολιτικών επιλογών σας δυνάμεις που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ούτε στα απλούστερα. Πετύχατε μια συσπείρωση κομμάτων που μόνο ο Παπαδόπουλος και οι άλλοι κολονέλοι είχαν καταφέρει. Αδιάφορο αν αυτή ήταν στιγμιαία και συγκυριακή ή θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον, έχει τη σημασία και τη σημειολογία της. Και είναι αποκλειστικά δικό σας έργο.

Σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη επειδή φροντίσατε να θυμίσετε σε όποιον το είχε λησμονήσει και να το μάθετε στους νέους που δεν το καταλάβαιναν «τι σημαίνει δεξιά». Πως ο λύκος όσο κι αν αλλάζει τρίχα, περπατησιά δεν αλλάζει. Πως δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε «κεντροδεξιά» και «ακροδεξιά», όλα είναι «δεξιά», δηλαδή αντιδραστικά και αντιλαϊκά.

Τέλος, σ’ ευχαριστώ Κυριάκο κι εσένα Μιχάλη επειδή υπάρχετε και δίνετε τη μορφή σας στο στόχο μας. Όσα θεωρητικά «πρέπει» κι αν λέγαμε εμείς, εσείς καταφέρατε να γίνετε ο στόχος του κινήματος. Ο λαϊκός παράγοντας θα παλέψει για να σας απομακρύνει από την κυβερνητική εξουσία τερματίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική σας. Και αυτή τη φορά ίσως να μην ξανακάνει το λάθος να δώσει λευκή επιταγή σε όποιο τυχοδιώκτη τού τάξει δομικές πολιτικές αλλαγές χωρίς τη δική του συμμετοχή. Χάρη σε σας και στις πρακτικές σας, οι στόχοι έχουν πρόσωπα, οι θεωρίες έχουν δώσει τη θέση τους σε απτά παραδείγματα κι ο δρόμος για την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εσείς τώρα υπηρετείτε θα γίνει κομματάκι ευκολότερος.

Κυριάκο και Μιχάλη σας ευχαριστώ θερμά για την προσφορά σας στο κίνημα.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας