Εργατικός Αγώνας

Εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά των λαϊκών οικογενειών

Οι λαϊκές οικογένειες, φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν ακόμα ένα δυσβάστακτο χτύπημα από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών για την περίοδο 2014-2015.

Όπως δημοσιεύει το capital.gr και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Σίμο Δανιηλίδη, η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει έως τώρα μόνο 160 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής (το οποίο επιδοτεί θέσεις σε παιδικούς σταθμούς κλπ), ενώ απαιτούνται κατά τον ίδιον 250 εκατ. ευρώ.

Όπως εκτιμά ο κ. Δανιηλίδης οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό θα φτάσουν φέτος τις 100.000 και αφορά οικογένειες με εισοδηματικό όριο 27.000 ευρώ (ετήσιο δηλωμένο οικογενειακό εισόδημα).

Εκτός από τα παιδιά που απειλούνται να μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών, απειλούνται και οι θέσεις εργασίας 3.000 εκπαιδευτικών, καθαριστριών και μαγείρων, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος ο Σ. Δανιηληδης σημείωσε ότι από φέτος 70% μόνο των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς επιδοτείται με κοινοτικά κονδύλια, ενώ το υπόλοιπο 30% πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τους ίδιους τους γονείς.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας