Εργατικός Αγώνας

Εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια Αξιοβίωτη Λευκάδα

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Λευκαδίτισσες Λευκαδίτες,

Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία και άναρχη αύξηση των τουριστικών αφίξεων και σε συνδυασμό με τους ανεπαρκείς όρους δόμησης και προστασίας του περιβάλλοντος και την ανοχή των τοπικών και κρατικών αρχών η Λευκάδα οδηγείται σε περιβαλλοντική υποβάθμιση που αν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή.

Οι δημόσιοι χώροι και παραλίες καταπατούνται και ιδιωτικοποιούνται. Γίνεται προσπάθεια στο όνομα της ανάπτυξης να αρθεί κάθε είδους προστασία. Το ζήσαμε με το Τουριστικό Περίπτερο και το βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο με την περιοχή Αγ Γιάννη – Γύρας. Η καταστροφή του δρόμου στην περιοχή απείρου κάλλους, χρόνια τώρα παραμένει και μεγαλώνει.

Πρέπει να συνεχιστεί η προστασία της περιοχής από την αδηφάγο όρεξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που στο παρελθόν ,σήμερα αλλά και στο μέλλον επιζητούν να αλλάξει και να καταργηθεί το καθεστώς προστασίας της περιοχής με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ (ΚΙ.Π.Α.Λ) καλεί όλους τους Λευκαδίτες, σε επαγρύπνηση και δράση για την προστασία ολόκληρης της περιοχής από το Εκκλησάκι του Αη Γιάννη μέχρι και το Φάρο. Καλεί τις τοπικές αρχές να πράξουν το ίδιο.

Το καίριο και άμεσης προτεραιότητας θέμα είναι η προστασία και η οριστική αποκατάσταση του δρόμου στον Αη Γιάννη και με κατάλληλα έργα η αντιδιαβρωτική προστασία της παραλίας.

Για την περιοχή της Γύρας θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει απαρέγκλιτα το καθεστώς προστασίας που ισχύει για ολόκληρη την περιοχή και να μη αναπτυχθεί καμμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στις παραλίες και τους δημοτικούς χώρους.

Τα εντελώς αναγκαία έργα για την περιοχή ,για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες – χώρος για ασφαλή κίνηση ποδηλάτων και πεζών, ασφάλεια του δρόμου κ.λ.π – να εκτελούνται από το Δήμο με απόλυτη προτεραιότητα το σεβασμό του περιβάλλοντος και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών.

Αυτές τις θέσεις καταθέτουμε σαν ΚΙ.Π.Α.Λ σ’ όλους τους φορείς, τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικούς και πολιτιστικούς φορείς σε κάθε δημότη που νοιώθει το χρέος που έχουμε να διαφυλάξουμε την περιοχή από την υποβάθμιση και την καταστροφή για να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να ανταλλαγούν σκέψεις και προτάσεις, να ακούσομε εκτός των εισηγητών τον Δήμο την Αντιπεριφέρεια και τους φορείς, διοργανώνουμε:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Σάββατο 30 Μαρτίου 6μμ
στο ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΟΝ STAR»

Ομιλητές :
-Βλάχος Στάθης μαθηματικός
-Θερμός Γιώργος χημικός μηχανικός- περιβαλλοντολόγος
-Μαραγκάκης Μιχάλης γεωλόγος
-Τσιλιγιάννης Χρήστος Dr.χημικός μηχανικός-τεχνικός σύμβουλος- μελετητής δημοσίων έργων
-Φατήρας Δημήτρης πρόεδρος του συλλόγου «ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΠΛΟΥΣ»

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ (ΚΙ.Π.Α.Λ)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας