Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο των εκδόσεων «Μάγμα» και για μια φορά ακόμη έχουμε την ευκαιρία να έχουμε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό πολιτικό δοκίμιο.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Πρωταγωνιστής και κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Γιόζεφ Μπλοχ, ένας πρώην τερματοφύλακας που μόλις έχει απολυθεί από τη δουλειά του σε ένα εργοστάσιο ως μονταδόρος. Είναι και ο μοναδικός ήρωας του βιβλίου που έχει όνομα, οι υπόλοιποι ήρωες που παρουσιάζονται στο βιβλίο  παραμένουν ανώνυμοι, απλά και μόνο για να τονίζεται η προσωπικότητα του κεντρικού ήρωα. 

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα αρκετά δύσκολο στόχο βάζει με το νέο του βιβλίο ο Γιάννης Πριόβολος. Στοχεύει να βγάλει στο φως  ένα γεγονός που γίνονται κινήσεις να κρατηθεί στο φως, καθώς είναι αρκετά έντονες οι ευθύνες που υπάρχουν στη τρίτη κατοχική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Ιωάννη Ράλλη και την τότε ηγεσία του στρατού και στάθηκε ουσιαστικά η αφορμή για την έναρξη του εμφύλιου πολέμου.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Πήρα στα χέρια μου το συγκεκριμένο βιβλίο αγνοώντας τόσο τον συγγραφέα όσο και το λογοτεχνικό του έργο, κάτι που με έκανε να φοβάμαι για το τελικό αποτέλεσμα. Όμως, προχωρώντας την ανάγνωση διαπίστωσα ότι αγνοώ, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, πολλά κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής γραμματείας και μάλιστα αρκετά σημαντικά.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα βιβλίο που απέσπασε σημαντικές διακρίσεις με το που κυκλοφόρησε είναι «Τα οχτώ βουνά» του Πάολο Κονιέτι. Κατέκτησε το premio strega στην Ιταλία και το prix médicis étranger στη Γαλλία, ενώ πήρε και το βραβείο English pen translates award. Όλα αυτά τα βραβεία, ιδίως όταν δίνονται σε ένα νεαρό συγγραφέα που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του και θεωρητικά έχει πολλά να δώσει ακόμη, μου κίνησαν το ενδιαφέρον για να διαβάσω το βιβλίο.

Περισσότερα...

IMAGE Πικρό χιούμορ
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018
Μια φανταστική αφήγηση για μια φανταστική χώρα. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες κακεντρεχείς διαδόσεις, για την ηττοπάθεια των κυβερνητικών στελεχών, απέναντι στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ