Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο μάς προσφέρει στη πρώτη του συγγραφική απόπειρα ο Νίκος Σακελλαρόπουλος. Ένα βιβλίο στο οποίο προσπαθεί, όπως μας λέει και ο ίδιος, να ανασκευάσει παραμύθια που μας έχουν περάσει από τη μικρή μας ηλικία για δυο βασικά θέματα, τη θρησκεία και την ιστορία της χώρας μας, Ένα βιβλίο στο οποίο ανατρέπονται αρκετά παραμύθια  και λέγονται πολλές σκληρές αλήθειες, όπως το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η μοναδική θεοκρατική χώρα της Ευρώπης, κάτι που συμβαίνει και με τη βούλα του Συντάγματος.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη μάς παρουσιάζει στο μικρό αυτό τεύχος ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Φίλης. Τολμά να αγγίξει ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα των τελευταίων ετών και να μας παρουσιάσει το έργο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και τις κατευθύνσεις που δίνει τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική πολιτική της χώρας του.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο μάς προσφέρει ο καθηγητής William Mallinson. Ένα βιβλίο που χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος του ο συγγραφέας μάς περιγράφει την ιστορία της οικογένειάς του από την πλευρά του Έλληνα παππού του.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Στις αρχές του εικοστού αιώνα μάς μεταφέρει με το νέο του βιβλίο ο Αλέξανδρος Σιδερίδης και μας περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στην Οθωμανική αυτοκρατορία λίγο πριν τη κατάρρευσή της. Οι δυο βαλκανικοί πόλεμοι και ο πρώτος παγκόσμιος έφεραν πιο κοντά αυτό το τέλος, αλλά δημιούργησαν και πολλά προβλήματα στους γηγενείς ελληνικούς πληθυσμούς σε δυο μεγάλες πόλεις της αυτοκρατορίας, τη Πόλη και τη Σμύρνη.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Θετική έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ένας νέος εκδοτικός οίκος τολμά να παρουσιάσει ένα τόσο δυνατό  πολιτικό δοκίμιο όπως αυτό του Μυρέ. Ένα βιβλίο που γράφτηκε λίγο μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους και τολμά να προσεγγίσει το θέμα με μια ανατρεπτική ματιά.

Περισσότερα...

IMAGE Πού συμμετέχεις άνθρωπέ μου;
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Είκοσι ημέρες τώρα, ίσως και λίγο παραπάνω, η χώρα “δονείται” από τον παλμό του κάθε είδους “Μακεδονομάχου”. Σα να είναι καρναβαλική περίοδος, φουστανελάδες του '21, βρακοφόροι Κρητικοί, Μεγαλέξανδροι με σάρισες στα... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ