Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Έναν παράδοξο συνδυασμό διαθέτει ο συγγραφέας του συγκεκριμένου ιστορικού μυθιστορήματος: είναι αγγλοσάξονας και κομμουνιστής. Ταυτόχρονα, έχει καταφέρει και έχει πάρει αρκετά λογοτεχνικά βραβεία και διαβάζοντας το συγκεκριμένο ιστορικό μυθιστόρημα κατάλαβα τους λόγους. Πρόκειται για έναν πραγματικό βιρτουόζο της γραφής, ο οποίος κατορθώνει να αποτυπώσει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του στο χαρτί αρκετά ανάγλυφα.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια απόλυτα τεκμηριωμένη μελέτη μάς προσφέρει στον τόμο αυτό ο Κώστας Λουλουδάκης, μια μελέτη στην οποία κατορθώνει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι να απομυθοποιεί τη σχέση κομμουνισμού-ναζισμού και το δεύτερο μας δείχνει πώς ο καπιταλισμός εκμεταλλεύεται τον φασισμό για να μπορέσει να αναστείλει τις όποιες εργατικές κατακτήσεις, να τρομοκρατήσει τους λαούς και να αυξήσει τα κέρδη του.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Έναν ακόμη άγνωστο συγγραφέα στο ελληνικό κοινό μας παρουσιάζουν με το βιβλίο αυτό οι εκδόσεις Καστανιώτη. Ένα συγγραφέα με σημαντικό μέγεθος, ο οποίος  τολμά να αναμετρηθεί με τον μεγάλο πόλεμο, τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, που σημάδεψε σε μεγάλο βαθμό τον εικοστό αιώνα.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπεσε στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο του Αχμέτ Ουμίτ με τίτλο «Μνήμες Κωνσταντινούπολης» και από τότε ανυπομονώ να μεταφραστεί το επόμενο βιβλίο του στην Ελλάδα. Έτσι, όταν κυκλοφόρησε το «Αντίο γλυκιά πατρίδα» δεν άργησα να το αποκτήσω.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διάβασα το «Γλυκό κυδώνι» του Αλέξανδρου Κεφαλά και είχα μείνει με αρκετά καλές εντυπώσεις. Με ενδιαφέρον είδα ότι είχε βγάλει άλλη μια συλλογή διηγημάτων και αποφάσισα να τη διαβάσω για να δω πώς κινείται στη μικρή φόρμα.

Περισσότερα...

IMAGE Hem Guanyat!
Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη στην Ιβηρική χερσόνησο απέδειξε με τον πιο ηχηρό και συνάμα δραματικό τόνο πως η Καταλονία είναι «un país sota ocupació espanyola», δηλαδή μια χώρα υπό κατοχή από το ισπανικό κράτος του οποίου οι δυνάμεις... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ