Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Άγνωστος ήταν για μένα όταν πήρα το συγκεκριμένο βιβλίο στα χέρια μου και άρχισα να το διαβάζω. Ένας συγγραφέας από τη Κένυα και αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Αφρικανούς συγγραφείς, επανειλημμένα υποψήφιο για το Νόμπελ λογοτεχνίας.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Το 1962 εκδόθηκε για πρώτη φορά το χρυσό σημειωματάριο και δεν άργησε να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του εικοστού αιώνα.  Πρόκειται για ένα βιβλίο που σημάδεψε την εποχή του, καθώς μας δίνει αρκετά γλαφυρά την εποχή του και μας δίνει τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που συντελούνταν εκείνη την εποχή, και αποτελεί φάρο και για την εποχή μας.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Είναι θετικό το γεγονός ότι αρκετοί αγωνιστές της εθνικής μας αντίστασης πρόλαβαν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους πριν πεθάνουν και να μας αφήσουν ένα πολύτιμο αρχειακό υλικό για μελέτη.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα ενδιαφέρον αρχειακό υλικό μας προσφέρει σε αυτό τον καλαίσθητο τόμο ο Νικόλας Βερνίκος. Μας μεταφέρει στα 1883 και 1884 και μας δείχνει ένα από τα ημερολόγια που χρησιμοποιούσαν οι Οθωμανοί για να καταγράφουν στοιχεία από τις διάφορες περιοχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Περισσότερα...

IMAGE Ο φασιστικός υπόκοσμος ξαναχτυπά
Τρίτη, 16 Μάιος 2017
Γράφει ο Αμετανόητος. Και πάνω που η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είχε ανάψει για τα καλά, και πάνω που οι κυβερνητικοί εταίροι στριμώχνονταν για να υπερασπιστούν τα νέα μνημόνια, τη λύση τους την έδωσε για άλλη μια φορά ο... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ