Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια ιδιαίτερη κατηγορία πολίτη είναι ο Αντόν Σαμάς. Πρόκειται για ένα καθολικό Εβραίο, πολίτη του κράτους του Ισραήλ, όπως χαρακτηρίζεται ο ίδιος. Θέλησα να κάνω από την αρχή αυτή την διευκρίνιση καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη θεματολογία του βιβλίου.

Ο συγγραφέας μάς μιλάει για την οικογένειά του, μια οικογένεια Εβραίων χριστιανών, η οποία ζει σε ένα χωριό της Γαλιλαίας. Μέσα στο βιβλίο, έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορία της οικογένειας αυτής και ταυτόχρονα την ιστορία της ευρύτερης περιοχής, μιας περιοχής όπου μαστίζεται από θρησκευτικά και εθνικά πάθη. Μέσα στο βιβλίο αντικατοπτρίζεται ολόκληρος ο εικοστός αιώνας, μια εποχή έντονων αντιπαραθέσεων κατά την διάρκεια του οποίου είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετές αλλαγές συνόρων, ιδίως μετά τους δύο παγκοσμίους πολέμους.

Ο συγγραφέας τολμά με αφοπλιστική ειλικρίνεια να ξεδιπλώσει τα προβλήματα που υπάρχουν στη περιοχή και να δει πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ξεδιπλώνει την αφήγησή του αρκετά περίτεχνα, σαν ένα αραβούργημα και μας μιλά για θέματα που δεν γνωρίζουμε σε βάθος.

 

(από τις Εκδόσεις Καστανιώτη)

IMAGE
Πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Θυμωμένο Πορτραίτο. >>>>>>

IMAGE Ο φασισμός βγήκε από τη βουλή. Από την κοινωνία;
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Με καταμετρημένο πάνω από το 99% των ψήφων, δεν υπήρξε καμμία έκπληξη σε σχέση με όσα έδειχναν οι προεκλογικές εκτιμήσεις. Για κάποιους, όμως, αποτέλεσε έκπληξη η απουσία της «Χρυσής Αυγής» από τη νέα βουλή που προκύπτει. Ήταν... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ