08/03/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Η Bernardine Evaristo είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που κατορθώνει να κερδίσει το βραβείο Booker με αυτό το μυθιστόρημά της. Κόρη Αγγλίδας και Νιγηριανού μετανάστη είναι σίγουρα μοναδική στο να μπορέσει να αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η μαύρη κοινότητα στην Αγγλία και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν.

Ηρωίδες της είναι 16 γυναίκες με διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό, που ζώντας μέσα στη κοινωνία αποτελούν ένα μείγμα, άλλοτε ήρεμο και άλλες φορές εκρηκτικό.

Δεν υπάρχει μια κεντρική πρωταγωνίστρια, αλλά πολλές διαφορετικές γυναίκες που αλληλοσυμπληρώνονται δίνοντάς μας ένα καμβά της σύγχρονης αγγλικής κοινωνίας. Επικεντρώνεται περισσότερο στη θέση της γυναίκας, καθώς αυτή είναι η περισσότερο ευάλωτη μέσα στη κοινωνία.

Σε μια εποχή που σε όλη την Ευρώπη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσει βιβλία σαν και αυτό έχουν μεγάλη σημασία.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE Ελλάδα η χώρα του γαλάζιου σκοταδισμού
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Γράφει ο Αμετανόητος. Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς. Πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα, Datsun, Adidas και χάνι της Γραβιάς. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ