Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Αυτοδιοικητικά

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

Η κατάσταση των δήμων είναι ασφυκτική. Οι δήμοι δεν ξέρουν τι χρήματα θα πάρουν με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2016 και θα έχουν πρόβλημα να κλείσουν τους προϋπολογισμούς του 2016 και να συντάξουν νέους ,υποχρεωτικά ισοσκελισμένους με βάση τον νόμο.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος.

H κατάσταση στην μνημονιακή Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οδυνηρή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προ μνημονίων ήταν καλή ή ότι είχε καμία σχέση με λαϊκό θεσμό.

Ήταν πάντα ένας φορομπηχτικός μηχανισμός, ο μακρύς βραχίονας του αστικού κράτους. Όμως, τα τελευταία χρόνια, το σιδερένιο νομοθετικό πλαίσιο, οι αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπακούοντας στην πολιτική της ΕΕ για περιορισμό των δαπανών, η ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών και η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας έκαναν την κατάσταση τραγική.

Περισσότερα...

Γράφει ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος (*)

Πολλές τετραετίες τελευταία εναλλάσσονται στο τιμόνι του δήμου Αιγίου και των άλλων δήμων παλιότερα, του ενωμένου πια «Καλλικρατικού» δήμου Αιγιάλειας, δήμαρχοι που για το Αίγιο πριν και για την Αιγιάλεια τώρα ισχύει η παράδοση να μην εκλέγεται στην επόμενη αναμέτρηση ο ίδιος δήμαρχος.

Περισσότερα...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαναγιώτου

Πριν δούμε την μέχρι τώρα πορεία των 5 δήμων που έχουν δημάρχους εκλεγμένους με το ΚΚΕ, καθώς και του δήμου Σπάρτης που έχει κομμουνιστή δήμαρχο χωρίς την στήριξη του ΚΚΕ, πρέπει να δούμε σε αδρές γραμμές το πλαίσιο που υπάρχει και με βάση αυτό να κρίνουμε αν υπάρχουν περιθώρια άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής. Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαναγιώτου

Ένα ακόμα πεδίο  πλήρως εναρμονισμένο με την  γραμμή της «καθαρότητας» είναι οι  κινήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Τοπική Διοίκηση όπως λέγεται τώρα από το ΚΚΕ η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αρχικά, για την  μετατροπή του επίσημου όρου από "Τοπική Αυτοδιοίκηση" σε "Τοπική Διοίκηση" κατά την κομματική ορολογία, δεν θα είχε κανένας ιδιαίτερη αντίρρηση, αν και διάφοροι όροι του αστικού κράτους -ανεξάρτητα αν αντιπροσωπεύουν στην ουσία αυτό που λέει το όνομά τους- αναφέρονται όπως είναι, έστω και συμβατικά.

Περισσότερα...

IMAGE Η επικινδυνότητα του «συνεπούς» ιστορικού αναθεωρητισμού
Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2017
Γράφει ο Διογένης ο Ενοχλητικός. Σχόλιο για την ταινία «Τελευταίο Σημείωμα», σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη και σενάριο Ιωάννας Καρυστιάνη και Παντελή Βούλγαρη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ