Εργατικός Αγώνας

Συντονισμένη πάλη ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό!

Ανακοίνωση της ΤΕ Ιωαννίνων της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, η καταστολή και η αστυνομοκρατία πλέον καθίστανται εμφανή στα μάτια της ντόπιας Γιαννιώτικης κοινωνίας.

Η κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές οι οποίοι αντιδρούν στο νόμο Κεραμέως και υπερασπίζονται την τιμή, την αυτοτέλεια και τις λειτουργίες του δημόσιου πανεπιστημίου (ανοιχτές σχολές, δωρεάν σίτιση κ.α) οδήγησε στην προσπάθεια επιβολής από την κυβέρνηση μιας άνευ προηγουμένου αστυνομοκρατίας, μέσω διαδοχικών τηλεφωνημάτων των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη οι οποίοι ασκούσαν πίεση στον πρύτανη ώστε να επιτρέψει την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο και την καταστολή της κινητοποίησης.

Τα όσα γεγονότα με ξυλοδαρμούς και χτυπήματα στο ψαχνό βλέπαμε από την τηλεόραση και το διαδίκτυο να συμβαίνουν στο ΑΠΘ (κατάληψη πρυτανείας) στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα φτάσαμε σε οριακό σημείο να τα ζήσουμε και εδώ και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ο πρύτανης και η σύγκλητος δεν τους έδωσαν την κατ’ επίφαση νομιμοποίηση που αναζητούσαν, αλλά η κυβέρνηση έχει αποδείξει πολλάκις ότι αυτό δεν την απασχολεί ιδιαίτερα. Απαιτείται εγρήγορση στην τοπική κοινωνία ώστε να υπερασπιστεί τα παιδιά της που διεκδικούν δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Οι φοιτητές να συσπειρωθούν και να συμμετάσχουν στις συνελεύσεις των σχολών τους με μαζικό και ενωτικό τρόπο και κατεύθυνση. Οι φορείς και οργανώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος να αποδοκιμάσουν τις κυβερνητικές αυτές πρακτικές διότι πριν ήταν οι υγειονομικοί, τώρα οι φοιτητές, σε λίγο θα είναι τα εργατικά σωματεία. Οι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλάι των φοιτητών δίνοντας μαζικότητα και προοπτική.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Ιωάννινα 3/3/2021

Τ.Ε. Γιαννίνων ΚΚ Εργατικός Αγώνας

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας