Εργατικός Αγώνας

Μοτοπορεία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πάτρας και εργατικών σωματείων: ο λαός θα σώσει τον λαό!

Με κεντρικό σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση εργαζομένων της Αττικής και της Πάτρας.

Παρά το κρύο η συγκέντρωση είχε πολύ κόσμο και παλμό.

Τον τόνο έδωσαν οι εργαζόμενοι της Πάτρας που με την μαζική και μαχητική τους παρουσία απαίτησαν – μαζί με τους εργαζόμενους της Αθήνας – την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κατάργηση της εμπορευματοποίησης της.

Ο Δήμος Πατρέων κάλεσε σε συστράτευση για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του δήμου από το κράτος, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. Προβλήθηκε ένα πλαίσιο αιτημάτων για την οικονομική στήριξη των ανέργων, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων για την αντιμετώπιση του νέου κύματος ακρίβειας

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του εκτός από τα παραπάνω στάθηκε και στις ευθύνες της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) που «εξαντλούν την δραστηριότητα τους στην περιγραφή των προβλημάτων έχοντας μετατρέψει τους δήμους σε αμορτισέρ που απορροφά τους κραδασμούς του συστήματος που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή»

Η Οργάνωση Αθήνας του Εργατικού Αγώνα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των σωματείων της Αθήνας, πήρε μέρος στη συγκέντρωση. 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας