Εργατικός Αγώνας

Εργατική Πρωτομαγιά: Δυναμική η συγκέντρωση και το κοινο μπλοκ των αγωνιστικών δυνάμεων στην Αθήνα

Εργαζόμενοι της Αθήνας κατέβηκαν στον δρόμο τιμώντας απεργιακά την Εργατική Πρωτομαγιά σε συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο. Διεκδίκησαν αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, μέτρα κατά της ακρίβειας, δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Αριστερές οργανώσεις και φορείς του κινήματος συγκεντρώθηκαν στις 11.00 στα Προπύλαια. Φετινό ποιοτικό στοιχείο αποτέλεσε η κοινή συμπόρευση σε ενιαίο μπλοκ δυνάμεων του κομμουνιστικού, αντιιμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού χώρου (ΚΚ – Εργατικός Αγώνας, Σύλλογος Γ. Κορδάτος, Πολιτικός Χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου”, Επαναστατική Ενοποίηση, Παρέμβαση, Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών). Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής τιμώντας τα 80 χρόνια από την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή το 1944, καθώς και τα 10 χρόνια από το ναζιστικό έγκλημα στο κτήριο των Συνδικάτων στην Οδησσό.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 11 Μαϊου στις 18.00 στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας και πορεία προς το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, στη διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας