Εργατικός Αγώνας

Οι ορκισμένοι εχθροί του αυταρχισμού και της χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Γράφει ο Ανδρέας Κ.

Τις τελευταίες μέρες ένα τεράστιο κύμα προπαγάνδας και παραπλάνησης κυρίως από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σχετικά με την προετοιμασία των Ρώσων  για την επέμβαση  τους στην Ουκρανία  σαρώνει τον κόσμο ολόκληρο. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως  ο σύμβουλος  Εθνικής ασφάλειας  Σάλιβαν, κορυφαία μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το Bloomberg, από κοντά και ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Στην αρχή μέτρησαν 100.000 Ρώσους στρατιώτες στα σύνορα  Ρωσίας–Ουκρανίας αμέσως έφτασαν τις 110.000 και ύστερα τις 130.000, μέτρησαν πόσες χιλιάδες άρματα,  κανόνια, αεροπλάνα είναι σταθμευμένα στα σύνορα έτοιμα για επίθεση.

Ύστερα μας πληροφόρησαν ότι  oι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί αποτελούν το 70% των αναγκαίων δυνάμεων για την επέμβαση και άρα απαιτούνται μία έως δύο βδομάδες ακόμη για να προετοιμαστούν πλήρως.

Αμέσως έρχεται το  σοβαρό αμερικανικό πρακτορείο bloomberg να ανακοινώσει ότι η εισβολή άρχισε σκορπώντας την αγωνία σε εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη, κορυφαίο δείγμα αντικειμενικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Το ίδιο διάστημα πληροφόρησαν τον κόσμο όλο ότι οι Ρώσοι ετοίμασαν ταινία με νεκρούς Oυκρανούς στρατιώτες, αίματα, αιχμάλωτοι και διαμελισμένους που υποτίθεται επιτέθηκαν εναντίον Ρώσων στα σύνορα και έπρεπε αυτοί να αμυνθούν.  Στημένη προβοκάτσια δηλαδή από τους Ρώσους για να τους δοθεί η ευκαιρία να επιτεθούν.

Εάν οι Ρώσοι με τις δυνάμεις που έχουν συγκεντρωμένες επιτεθούν σε 48 ώρες θα έχουν καταλάβει το Κίεβο, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής ασφάλειας, και τότε θα υπάρξουν 25000 έως 50.000 άμαχοι νεκροί, 25.000 νεκροί ουκρανοί στρατιώτες και 3000 έως 10.000 Ρώσοι και θα περάσουν προς την Πολωνία 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Τόσο καλά τα είχαν υπολογίσει.

Ερωτηματικό βέβαια παραμένει πώς ο ουκρανικός στρατός που κατά τα λεγόμενά τους αριθμεί 250.000 άνδρες καλά εκπαιδευμένους και με πολύ υψηλό μαχητικό πνεύμα και με τους επίστρατους άντρες και γυναίκες θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, πώς με την παλλαϊκή άμυνα που ετοιμάζουν θα συντριβεί μόνο από 100.000 Ρώσους και μάλιστα θα καταλάβουν το Κίεβο σε 48 ώρες.

Ένα εντελώς διαφορετικό γεγονός σχετιζόμενο με το θέμα αυτό αξίζει να αναφερθεί. Ο επικεφαλής του γερμανικού στόλου πρόσφατα σε συνέδριο στην Ινδία δήλωσε: Ο πρόεδρος Πούτιν αυτό που αναζητεί είναι σεβασμός, σεβασμό που τον δικαιούται, υποδεικνύοντας ότι το συμφέρον της Δύσης είναι οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η είδηση αυτή δεν προβλήθηκε, κυριολεκτικά θάφτηκε και ο ίδιος αναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο λόγος είναι προφανής, η άποψη του ναυάρχου αντιστρατεύεται την κυρίαρχη προπαγάνδα, δεν κινείται στη γραμμή σύγκρουσης και απομόνωσης της Ρωσίας, παρότι είναι μία μειλίχια και συνετή άποψη.

 Αυτή την πρωτοφανή προπαγάνδα πραγματική υστερία δέχονται καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες και πολίτες άλλων χωρών. Έτσι ετοιμάζονται να  ασπαστούν την ιμπεριαλιστική πολιτική και να δεχτούν  πιθανές εχθροπραξίες ή τουλάχιστον να μην αντιδράσουν, να πολλαπλασιαστούν οι παραγγελίες όπλων στις πολυεθνικές, να εδραιωθεί ακόμα  περισσότερο  η  αμερικανική ηγεμονία στον κόσμο. Μέσω αυτής πιέζονται οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, τουλάχιστον όσοι προσπαθούν κάτι να ψελλίσουν, κάτι διαφορετικό, να συνταχθούν  όλοι πίσω  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα η Γερμανία και να ακυρωθεί ο αγωγός Nord stream ΙΙ με αποτέλεσμα  τη μεγαλύτερη εξάρτηση της Ευρώπης.

Είναι ένα σαφέστατο δείγμα της δημοκρατίας και του πλουραλισμού τους, της ελεύθερης και  ανεπηρέαστης  δημοσιογραφίας τους.

Αυτή είναι η καρδιά του ελεύθερου δυτικού κόσμου την οποία επικαλούνται συνεχώς και θαυμάζουν οι αστοί πολιτικοί στη χώρα μας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας