Εργατικός Αγώνας

Ο Βόλος φώναξε έξω οι βάσεις ΝΑΤΟ από την Ελλάδα – Ο Εργατικός Αγώνας ήταν εκεί

Με μαχητικότητα και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε αντινατοική,  αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο, από συλλογικότητες και οργανώσεις,  καθώς σχεδιάζεται και υλοποιείται η μετατροπή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα του Βόλου σε Νατοϊκό έδαφος. Ταυτόχρονα, ναζι-φασίστες Ουκρανοί στρατιωτικοί πρόκειται να φιλοξενηθούν στον Βόλο στο πλαίσιο συμφωνιών της κυβέρνησης με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας με τις δυνάμεις του “Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ”. 

Η πορεία οδηγήθηκε προς την ΝΑΤΟϊκή βάση στο στρατόπεδο “Γεωργούλα” στον Βόλο.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση  του “Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ:

Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η υποτέλεια, η ανεργία, τα δεινά που μαστίζουν τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία του τόπου μας οξύνονται και κλιμακώνονται έπειτα από την έναρξη της Ρωσο-ΝΑΤΟϊκής σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ διεξάγεται με αιχμή του δόρατος το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου για να δώσει λίγες τελευταίες ανάσες στο χρεοκοπημένο και ετοιμοθάνατο σύστημά τους. Σε ένα νεοφιλελεύθερο χρηματοπιστωτικό σύστημα που πλέον βλέπει τα όρια της κατάρρευσής του, καθώς η αφαίμαξη και υποδούλωση χωρών και λαών μέσω περιορισμένης κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων δεν είναι πλέον αρκετή. Σε αυτή την πολεμική σύρραξη, η ντόπια αστική τάξη, το κράτος και οι κυβερνήσεις της αλυσοδένουν πιο βαθιά τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία στο ληστρικό άρμα θανάτου του ΝΑΤΟϊκού άξονα.

Η πολιτική-στρατιωτική-διπλωματική και οικονομική υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου είναι αντίθετη στην θέληση και τα συμφέροντα της πλειονότητας του λαού του τόπου μας, που επιθυμεί την ειρήνη και την αδελφοσύνη με τους λαούς όλου του κόσμου, που αρνείται να γίνει κρέας για τα κανόνια του αμερικανονατοϊκού άξονα. Οι υποτακτικές στον ιμπεριαλισμό ελληνικές κυβερνήσεις μέσα από πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες (όπως η συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας) μετατρέπουν την χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων φονιάδων και για την διαιώνιση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους.

Στην Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Βόλο, η διαδικασία ΝΑΤΟποίησης των εδαφών, του σιδηροδρομικού δικτύου και των λιμανιών της χώρας μας, αφορά τόσο το λιμάνι του Βόλου όσο και το Στεφανοβίκειο. Ταυτόχρονα, ναζι-φασίστες Ουκρανοί στρατιωτικοί πρόκειται να φιλοξενηθούν στον Βόλο στο πλαίσιο συμφωνιών της κυβέρνησης με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Στεκόμαστε αντίθετοι στην μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο!

Παλεύουμε για να συμβάλλουμε τόσο στο παγκόσμιο αντιφασιστικό/αντιιμπεριαλιστικό κίνημα όσο και στην διαμόρφωση συνθηκών ήττας του ΝΑΤΟ στην ίδια μας την χώρα.
Παλεύουμε να αποχωρήσουν οι νατοϊκές βάσεις και να παύσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στον λαό του Ντονμπάς και της Ρωσίας.

Παλεύουμε ενάντια στην προσπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων να μας αποκόψουν από τους λαούς που η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ μας παρουσιάzει ως εχθρούς, ενώ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/5, 13:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο.
Μαζικά-οργανωμένα και δυναμικά να απαιτήσουμε ο Βόλος να παύσει να είναι κατεχόμενη στρατιωτική ζώνη του ΝΑΤΟ και να μετατραπεί σε πόλη της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

ΒΟΛΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την ήττα του ΝΑΤΟ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας