Εργατικός Αγώνας

Για τα περιστατικά θανάτων λόγω έλλειψης ασθενοφόρων

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας

Τα τρία περιστατικά θανάτων λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, μέσα σε λίγα 24ωρα δημιουργούν μια τεράστια αγανάκτηση. Ο θάνατος της 64χρονης σε μια καρότσα αυτοκινήτου στην Κω επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη επειδή το ασθενοφόρο καθυστέρησε ώρες να φτάσει, αλλά και της τουρίστριας στην Χαλκιδική, αποκαλύπτουν την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις, αλλά και την βαθιά απαξίωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Πίσω από τα περιστατικά των θανάτων υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων όσοι κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουν δημιουργήσει μια διαλυτική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της.

Η κυνική ομολογία του πρώην Υπ. Υγεία Θάνου Πλεύρη μετά το περιστατικό στην Κω, ο οποίος δήλωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο το χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός», προκαλεί οργή.

Επίσης προκλητική ήταν και η δήλωση του Κουμουτσάκου στο Mega , σε σχέση με τον θάνατο ανθρώπων μέσα σε 48 ώρες λόγω των τεράστιων κενών στο ΕΣΥ, ο οποίος είπε ότι «υπάρχει μια κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40% πριν 10 μέρες. Αυτά έχουν κριθεί».

Είναι προφανές, ότι οι ελλείψεις ακόμη και στα αστικά κέντρα, σε ασθενοφόρα και υποδομές, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα βγήκε τραυματισμένη από μια πανδημία με χιλιάδες νεκρούς, δείχνει πως κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία του ΕΚΑΒ, με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100. Το γεγονός ότι, από από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο την ότι οι λαϊκές ανάγκες έχουν μπει στο περιθώριο από τις κυβερνήσεις και το αστικό κράτος, ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη των μεγάλων ιδιωτικών κέντρων Υγείας πολλαπλασιάζονται.

Η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας καλεί τον λαό και την νεολαία σε αγωνιστική ανάταση και διεκδίκηση. Χρειάζεται μαζική καταδίκη της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και παράλληλα ξεσηκωμός για την ζωή μας.

Η ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας