Εργατικός Αγώνας

Για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου – Ανακοίνωση της ΚΚ Εργατικός Αγώνας 

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας 

Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα της Ν.Δ και της Ε.Ε και η προσπάθεια τους να ρίξουν το φταίξιμο για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στους διακινητές των μεταναστών, δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες.

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, είναι αποτέλεσμα της Ε.Ε –  φρούριο, της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Μιας πολιτικής που οδηγεί χιλιάδες ξεριζωμένους να πνίγονται στα βάθη της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τους πολέμους και την φτώχεια. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.

Χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται στη θάλασσα, λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ακραίας εκμετάλλευσης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Υπεύθυνη για αυτό το τραγικό περιστατικό στη Πύλο με τους νεκρούς μετανάστες είναι πρωτίστως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , η οποία και ακολουθεί μια σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική.

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για το νέο Σύμφωνο της Ε.Ε για την μετανάστευση , το οποίο έρχεται σε αντίθεση και κόντρα στη Συνθήκη της Γενεύης, δρομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ένταση της καταστολής απέναντι στους μετανάστες – πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. Αυτή η νέα κατάσταση με το ύψωμα φρακτών, με την ακραία καταστολή της Frontex, τις απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αναμένεται να οξύνουν παραπέρα το πρόβλημα οδηγώντας τους ξεριζωμένους ανθρώπους στην εξαθλίωση και τον θάνατο.

Η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, να αντιπαλέψουν αυτή την βάρβαρη κατάσταση. Να δυναμώσει ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, να καταργηθεί το άδικο πλαίσιο καταστολής και να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας