Εργατικός Αγώνας

Για τα απαράδεκτα πρόστιμα της φίμωσης και της καταστολής

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν τρία περιστατικά επιβολής προστίμων σε πολιτικά κόμματα της Αριστεράς. Κοινός παρονομομαστής αυτών των περιστατικών είναι ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για “παράνομη αφισοκόλληση”. Δεύτερο κοινό στοιχείο είναι ότι επιβλήθηκαν από κορυφαία στελέχη της ΝΔ στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τα πρόστιμα που επέβαλλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Κ.Κ.Ε. και στο ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη ρήξη, καθώς και το πιο πρόσφατο πρόστιμο του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο ΚΚΕ (μ-λ) ύψους 18.000 ευρώ, για τον ίδιο λόγο.

Το σύντομο (προεκλογικό) χρονικό διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τα τρία περιστατικά, τα πανομοιότυπα προσχήματα και η κομματική προέλευση των τοπικών παραγόντων που τα επέβαλλαν μας βοηθούν να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

Η Ν.Δ, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης, έχοντας αυξημένα ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου που προμηνύουν τη διατήρηση της στην εξουσία για την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία, δείχνει με το καλημέρα και με τον πλέον σαφή τρόπο πώς θα διαχειριστεί ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Δείχνει την πολιτική της καταστολής που θα συνεχίσει και θα εντείνει το επόμενο διάστημα. Δείχνει τη “σιγή νεκροταφείου” που θα επιχειρήσει να επιβάλλει, ώστε να περνάει ανενόχλητα η αντιλαϊκή πολιτική.

Σε μια ούτως ή άλλως άνιση από άποψη προβολής θέσεων προεκλογική μάχη, στο έδαφος της αποσιώπησης πολιτικών θέσεων, της απόκρυψης της κινηματικής πολιτικής δράσης από τα μεγάλα ΜΜΕ, η αφίσα αποτελεί ένα μέσο προβολής πολιτικών συνθημάτων και μηνυμάτων, πλατιάς ενημέρωσης για πολιτικές συγκεντρώσεις και κινηματικά γεγονότα. Από την άποψη αυτή τα πρόστιμα αποτελούν επίδειξη ισχύος, προάγγελο επιβολής κατασταλτικών πολιτικών, αλλά και άμεση προσπάθεια φίμωσης δυνάμεων της Αριστεράς.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι μόνο ο πλατύς ενωτικός αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, των συνδικαλιστικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μπορεί να υψώσει τείχος απέναντι στις προσπάθειες φίμωσης και καταστολής που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα νομοθετικά και πρακτικά.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας