Εργατικός Αγώνας

Γαλλία: Σε απεργία ενάντια στην αστυνομοκρατία καλούν τα συνδικάτα CGT

Τη δική τους ηχηρή απάντηση ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μακρόν επιδιώκουν να δώσουν τα Συνδικάτα της CGT, καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργία, στον πλαίσιο του τεράστιου κύματος διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/6) στο συνδικαλιστικό περιοδικό UNITE CGT ξεκαθαρίζει ότι τα συνδικάτα απαιτούν την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του 17χρονου.

«Φυσικά, ο νόμος που ψηφίστηκε από τον Bernard Cazeneuve και την “αριστερή” κυβέρνηση το 2017, ο οποίος αύξησε τις περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί δικαιολογούνται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, πρέπει να αμφισβητηθεί. Αλλά, πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα», τονίζουν και αναφέρουν ότι «η απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την αντίδραση της ασφάλειας, κυρίως με την αποστολή μονάδων RAID και τεθωρακισμένων μονάδων BRI, καταδεικνύει την επιθυμία της κυβέρνησης να κλιμακώσει την κατάσταση προκειμένου να αποκομίσει όλα τα πιθανά και φανταστικά οφέλη από την ασφάλεια».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας