Εργατικός Αγώνας

Κάλεσμα για την οργάνωση κινητοποίησης για την σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιούλη στην Λιθουανία

Ανακοίνωση Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί την κεντρική πολιτική-στρατιωτική οργάνωση του ευρωατλανικού άξονα και ειδικότερα του στρατιωτικού του σκέλους. Αποτελεί επί της ουσίας την παρουσίαση σε κεντρικό επίπεδο της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στον αιματηρό αγώνα για την διατήρηση της ηγεμονίας και της διατήρησης του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Το ΝΑΤΟ αδιαμφισβήτητα είναι από τους πιο καταστροφικούς και θανατηφόρους μηχανισμούς που έχουν υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία. Προσωποποιεί την ένοπλη προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να επιβληθεί. Στην ανθρώπινη ιστορία , δύσκολα μπορεί να εντοπιστεί πιο εκτεταμένη καταστροφή κοινωνικών ιστών, πιο συστηματική εξαθλίωση ολόκληρων λαών, από αυτήν που έχει προκαλέσει ο δυτικός ιμπεριαλισμός ως συνεχιστής της αποικιοκρατίας.

Κάτω από το βάρος της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης αλλά και της χειρότερης που πλησιάζει, ταυτόχρονα με την ολοένα κλιμακούμενη Ρωσο-Νατοϊκή σύγκρουση με επίκεντρο την Ουκρανία, η σύνοδός του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, σε ένα βαλτικό κράτος προπύργιο της αντικομμουνιστικής και νεοφασιστικής υστερίας, στις 11-12 του Ιουλίου αποκτά ειδικό και περαιτέρω επικίνδυνο χαρακτήρα.
Δεν είναι τυχαίο, πως ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα εγκαταστήσει μια μόνιμη στρατιωτική βάση στη Λιθουανία, ικανή να φιλοξενήσει 4.000 στρατιώτες, στο πλαίσιο του σχεδίου του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγάς του. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας, ενώ το προηγούμενο διάστημα η Φιλανδία έγινε επίσημα το 31 μέλος της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Η συμμετοχή της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία σηματοδοτεί ακόμη εντονότερη εμπλοκή στα σχέδια του μοναδικού επιτιθέμενου ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο απέναντι στον λαό της Ρωσίας και του Ντονμπάς. Οι συνεργαζόμενες με τον ιμπεριαλισμό ελληνικές κυβερνήσεις και ολιγαρχία έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο και τις υδάτινες οδούς της σε μια απέραντη νατοϊκή λίμνη, για τις ανάγκες της ιμπεριαλιστικής αφαίμαξης των λαών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Ανατολής.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η προβλεπόμενη συνάντηση των αρχηγών κρατών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου δεν έχει καμία σχέση με την συναδέλφωση των δύο λαών και την διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά αντιθέτως αποτελεί απόδειξη ότι στο υπάρχον πλαίσιο οι οποιεσδήποτε συζητήσεις δύναται να διεξαχθούν μονάχα κάτω από την μπότα του ιμπεριαλισμού και των συμφερόντων του.

Ως Αντι-ιμπεριαλιστικός Συντονισμός παλεύουμε για να δυναμώσει η γραμμή της ήττας του ΝΑΤΟ μέσα στο αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα, ώστε να διαμορφωθεί μια τέτοια μαζική και δυναμική πτέρυγα σε κεντρικό αλλά και τοπικό πολιτικό επίπεδο. Αναγνωρίζουμε πως ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός, οι συνεργαζόμενες με αυτόν κυβερνήσεις και η ντόπια ολιγαρχία οικονομική λεηλασία και την κοινωνική αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Ελλάδας.

Για αυτό παλεύουμε για να δυναμώσει μέσα στον ελληνικό λαό η κατεύθυνση της άμεσης εξόδου από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να παύσει η υποστήριξη στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και να απεμπλακεί η χώρα και ο λαός μας από τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα, προτάσσουμε την ανάγκη κοινών δράσεων, που θα στοχοποιούν τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό αλλά και την συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να έχουμε με σειρά πολιτικών- κινηματικών δυνάμεων για την Ρωσο-Νατοϊκή Σύγκρουση. Πάνω σε αυτή την λογική και την κατεύθυνση της δράσης μας , θεωρούμε αναγκαιότητα να ληφθεί πρωτοβουλία για την οργάνωση κινητοποίησης απέναντι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιούλη στην Λιθουανία.

Καλούμε όλες τις πολιτικές- κινηματικές δυνάμεις, τους μαζικούς χώρους, που στέκονται σε αντινατοϊκή κατεύθυνση σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη στις 5 Ιούλη στις 19:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς ώστε να οργανώσουμε κεντρική κινητοποίηση απέναντι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία.

Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας