Εργατικός Αγώνας

Σχέδιο δολοφονίας τους καταγγέλλουν οι Ουκρανοί κομμουνιστές Κονονόβιτς

Οι αδελφοί Κονονόβιτς είναι στελέχη της Λένινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας (LKSMU), νεολαίας του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (CPU) και μετά από έκκληση τους δηλώνουν πως ΄το καθεστώς του Ζελένσκι ετοιμάζει την δολοφονία τους. Οι δύο νεολαίοι Ουκρανοί κομμουνιστές που συνελήφθησαν αναίτια από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου τον Μάρτη του 2022 και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό από πέρυσι το καλοκαίρι.

Στο μηνυμα τους οι αδελφοί Κονονοβιτς αναφέρουν:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ:

«Εμείς οι αδελφοί Κονονόβιτς, Ουκρανοί κομμουνιστές και αντιφασίστες απευθυνόμαστε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, στους κομμουνιστές, σε όλη την αριστερά και στους αντιφασίστες της Ευρώπης και του Κόσμου.

Δηλώνουμε επίσημα ότι το καθεστώς Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία μας.

Το καθεστώς, μέσω του αστυνομικού Γιεβγένι Κράβτσουκ, μας έχει προειδοποιήσει δημόσια και επανειλημμένα για την επικείμενη δολοφονία μας.

Ο αστυνομικός έχει αναρτήσει εκκλήσεις για τη δολοφονία μας στο Facebook και διαδίδει ενεργά τη διεύθυνση του σπιτιού μας, γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, οπότε είμαστε παγιδευμένοι.

Μόνο μετά από υπόδειξη των αρχών μπορεί ένας υπεύθυνος αστυνομικός να κάνει τέτοιες δηλώσεις και εκκλήσεις δημοσίως, χωρίς να φοβάται τις όποιες συνέπειες.

Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσημα εκτός νόμου και ξεκαθαρίζουμε ότι για τη δολοφονία μας δεν θα τιμωρηθεί κανένας. Πρόκειται για την ίδια πρακτική της δεκαετίας του 1930 στη ναζιστική Γερμανία, όπου οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες τέθηκαν εκτός νόμου.

Το καθεστώς Ζελένσκι θέλει να οργανώσει μια εκτέλεση για παραδειγματισμό.

Σύντροφοι, σας ζητάμε να οργανώσετε δράσεις διαμαρτυρίας στις ουκρανικές πρεσβείες και στα προξενεία, στα γραφεία εκπροσώπησης της ΕΕ, στον ΟΑΣΕ και σε άλλες διεθνείς αρχές και οργανισμούς απαιτώντας από τις ουκρανικές αρχές “να αποτρέψουν τη δολοφονία των αντιφασιστών Κονονόβιτς”. Σας ζητάμε να μας υποστηρίξετε και να αποτρέψετε τη δολοφονία μας από το καθεστώς Ζελένσκι».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας