Εργατικός Αγώνας

Οι πρώτοι πρόθυμοι για την αναθεώρηση του αρθρου 16…

Τα «δεκανίκια» του για να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 στην εκπαίδευση, αναζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από την χθεσινή του τοποθέτηση στις προγραμματικές δηλώσεις.  Στην χθεσινή ομιλία του άνοιξε την ατζέντα για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων ενώ κάλεσε και το ΠαΣοΚ να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπερασπίστηκε την ανάγκη να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί όχι όμως επι της ουσίας, αφού ουσιαστικά είπε πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, πρέπει να γίνει με όρους. «Δεν είμαστε αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γνώμονα την αυτονομία, τη λογοδοσία και τα υψηλά στάνταρ που πρέπει να πληρούνται όπως και σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, να δεχθούμε ότι ισότιμα πανεπιστήμια θα είναι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που απλά θα βάλουν μία ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων, όχι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ», είπε.

Στην ίδια κατεύθυνση  βρέθηκε και το σκοταδιστικό κόμμα «Νίκη» το οποίο εξέφρασε θετική άποψη για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων , με τον επικεφαλής του κόμματος κ. Νατσιό να λέει ότι δεν είναι αρνητικός «υπό την προϋπόθεση ότι θα προάγουν τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική έρευνα και τον ελληνικό πολιτισμό».

Η πρώτη εικόνα της νέας βουλής αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει, στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τους πρόθυμους υποστηριχτές για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων  να κάνουν την εμφάνιση τους χέρι – χέρι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας…

Κ. Σ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας