Εργατικός Αγώνας

Απολογισμός για τη συγκέντρωση απέναντι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιούλη στην Λιθουανία

Απολογισμό για την διοργάνωση του συλλαλλητηρίου εντάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πρααγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιούλη, έκανε ο «Αντιιμπεριαλιστικός Συντονιστός για την Ήττα του ΝΑΤΟ».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία όπου συμμετέχει και στηρίζει και η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κομμουνιστικής Αριστεράς στην προσπάθεια  της ανασυγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού κινηματος στην πατρίδα μας, Μια πρωτοβουλία που έχει στο επίκεντρο τον αγώνα ενάντια στον ευρωατλαντισμό του ΝΑΤΟ, αλλά και την στρατιωτική υποστήριξη των ιμπεριαλιστών στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Παρακάτω παρουσιάζεται αναλυτικά ο απολογισμός του Συντονισμού για την διοργάνωση της συγκέντρωσης στην Αθήνα

«Στην ιδρυτική συνέλευση του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ αποφασίσαμε να λάβουμε πρωτοβουλία για την διοργάνωση κινητοποίησης απέναντι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη.
Για το σκοπό αυτό, ο Συντονισμός κάλεσε σε ανοιχτή σύσκεψη, την προηγούμενη Τετάρτη, στις 5 Ιούλη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ) το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και το Λαϊκό Μέτωπο – Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, όπου συμφωνήσαμε από κοινού την πραγματοποίηση κινητοποίησης την Τετάρτη 12 Ιούλη, την δεύτερη μέρα της Συνόδου του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού σφαγείου.
Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί πανό αλληλεγγύης στους αδελφούς Κονονόβιτς και να σπάσει το τείχος σιωπής που απλώνεται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και το Ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου που οργανώνει την δολοφονία τους.
Στην συγκέντρωση- διαδήλωση προς την πρεσβεία των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών συμμετείχαν πέρα από όσους την συναποφάσισαν, κινηματικές δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς, του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιιμπεριαλιστικές συλλογικότητες (Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα, Διαρκής Αγώνας, Ταξική Αντεπίθεση, ΚΚΕ(μλ), ΝΑΡ-ΝΚΑ, ΔΕΑ, ΟΚΔΕ).
Δυστυχώς, παρά το γεγονός αυτό, η συγκέντρωση δεν είχε την αναγκαία μαζικότητα για ένα τόσο κομβικό ζήτημα για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, όσο είναι η δημιουργία μαζικών αντιστάσεων απέναντι στην σύνοδο που καθορίζει το πόσο κοντά ερχόμαστε σε ένα Γ’ ολοκληρωτικό Παγκόσμιο Πόλεμο, αποδεικνύοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, η οποία απαιτεί την ανασυγκρότησή του σε μαζική αντινατοϊκή κατεύθυνση.
Ωστόσο, η διοργάνωση της κινητοποίησης κρίνεται θετική στον βαθμό που έσπασε το ιμπεριαλιστικό δόγμα του «ανήκομεν εις το ΝΑΤΟ» και κατόρθωσε με όπλο την κοινή δράση την πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης-διαδήλωσης προς την Αμερικανική Πρεσβεία παρά τις διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις και αναλύσεις για τον- κατά την γνώμη μας- ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στον λαό της Ρωσίας και του Ντονμπάς και την αναγκαιότητα που προβάλλουμε να ηττηθεί το ΝΑΤΟ.
Ειδικά στον βαθμό, που προμετωπίδα της διαδήλωσης τέθηκε το πανό που απαιτούσε την απελευθέρωση των αντιφασιστών και ηγετικών στελεχών του ΚΚ Ουκρανίας, αδερφών Κονονόβιτς, από το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, επιτελώντας σύνδεση με το διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης.
Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ χαιρετίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που συμμετείχαν στην διαδήλωση, τους οποίους καλούμε να πλαισιώσουν τις δράσεις του συντονισμού και να παλέψουμε από κοινού για να δυναμώσει η κατεύθυνση της ήττας του ΝΑΤΟ και της εξόδου από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ- ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας