Εργατικός Αγώνας

Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ζελένσκι! Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την ήττα του ΝΑΤΟ 

Ο ερχομός του Βολοντιμιρ Ζελένσκι αποτελεί πρόκληση για κάθε αντιφασίστα και δημοκρατικό πολίτη.

Η πρόσκληση στον πολιτικό εκπρόσωπο της νεοναζιστικής χούντας του Κιέβου έρχεται σε συνέχεια τη περσινής του εμφάνισης στην ελληνική βουλή, συνοδευόμενου από δύο νεοναζί του τάγματος Αζόφ οι οποίοι πήραν επίσης τον λόγο και χειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωατλανικού άξονα.

Η ελληνική κυβέρνηση φανερώνει τη σπουδή της να εμπλακεί πιο ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά του λαού του Ντονμπάς και της Ρωσίας, αφού σχεδιάζει μεταξύ άλλων να συμμετάσχει στην παραγωγή πυρομαχικών για τη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου, να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους αλλά και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση ουκρανικών περιοχών.

Αυτές οι ξεκάθαρα τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες κινήσεις δεν δείχνουν κάποιου είδους απερισκεψία ή ανικανότητα, αλλά τη συνειδητή και διαχρονική πρόσδεση στα συμφέροντα του δυτικού ιμπεριαλισμού και σήμερα του ευρωατλαντισμού, ακόμα και ενάντια στα υλικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ίδιου του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα, οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις επιτελούν και έναν δεύτερο ρόλο. Είναι κινήσεις ζωτικής σημασίας για ένα καθεστώς που αντιλαμβάνεται την όλο και πιο έντονη διολίσθησή του στην παρακμή και τον παρασιτισμό. Είναι το αντίβαρο που πρέπει αναγκαστικά να δημιουργηθεί στην πραγματικότητα της εκούσιας καταστροφής συγκεκριμένου κομματιού του κρατικού μηχανισμού. H πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, βλέπουν κοινωνικούς πυλώνες που εξασφάλιζαν την αναπαραγωγή τους – πυλώνες που δημιούργησαν με το αίμα τους- να καταστρέφονται. Βλέπουν την υγεία και την παιδεία να καταρρέουν, βλέπουν τις τσέπες τους άδειες και το καλάθι με τα ψώνια φτωχό, βλέπουν την καθημερινότητά και τις ζωές τους να διαλύονται. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, τα ανδρείκελα του ιμπεριαλισμού- ελληνική κυβέρνηση- προσπαθούν να εξάγουν πρόσκαιρη και κοντόφθαλμη πολιτική υπεραξία που θα τους εξασφαλίσει λίγες ακόμη ανάσες εξουσίας. Πολιτική υπεραξία μέσω επικίνδυνων γεωπολιτικών ελιγμών με ήδη εμφανές το αντίτιμο της εξωφρενικής αύξησης των τιμών βασικών αγαθών. Ταυτόχρονα, τέτοιες κινήσεις φέρνουν όλο και πιο κοντά το καταστροφικό ενδεχόμενο περαιτέρω έμπρακτης συμμετοχής (με ανθρώπινο δυναμικό) του ελληνικού κράτους σε έναν γενικευμένο πόλεμο.

Με την συγκεκριμένη πολιτική στην παρούσα χρονική στιγμή το ελληνικό κράτος- ανδρείκελο του ΝΑΤΟ – δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εχθρότητα του προς τα αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που διαχρονικά διακατέχουν τον ελληνικό λαό και που μεγάλη μερίδα του εκδήλωσε το προηγούμενο διάστημα.

Γίνεται -και αυτό το νιώσαμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο- πριν καλά καλά προλάβει να στεγνώσει το αίμα από την επιδρομή των Κροατών νεοναζί “Bad Blue Boys” που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Είναι γνωστό πως η εν λόγω οργάνωση ακροδεξιών χούλιγκανς της Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι υποστηρικτές της Ουστάσε, που στηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ διαφημίζει τις σχέσεις της με το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ και το γεγονός πως μέλη της πολεμάνε υπέρ της χούντας του Κιέβου.

Γίνεται σε μία βίαιη περίοδο εμφάνισης μιας “μαύρης διεθνούς” νεοναζί συνεργατών του ΝΑΤΟ, όπως για παράδειγμα στη Βουλγαρία, όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση από υποστηρικτές των “Blue Bad Boys” στο μνημείο του Κόκκινου Στρατού στη Σόφια , τραυματίζοντας τους αντιφασίστες που το προστάτευαν.

Επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις των Ρώσων και Ουκρανών αντιφασιστών, πως “ο φασισμός δεν θεραπεύεται με την πειθώ, το απόστημα πρέπει να σπάσει”. Απαιτείται η συντριβή του με κάθε τρόπο, όπου προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Και ακόμα περισσότερο, εκεί που έχει καταλάβει ήδη την εξουσία, χρησιμοποιώντας νατοϊκά μάλιστα χρήματα και όπλα. Σε αντίθετη περίπτωση, όσο έστω και μια σπιθαμή εδάφους μένει υπό ναζί-νατοϊκή κατοχή, αποτελεί πρότυπο για κάθε νεοναζιστικό κατακάθι όπου γης.

Καλούμε τον ελληνικό λαό αλλά και όλες τις οργανώσεις που τοποθετούν τον εαυτό τους στο αντιφασιστικό – αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο να δείξουν την αναγκαία επαγρύπνηση τον προσεχή καιρό, τόσο ενάντια στην επικίνδυνα τυχοδιωκτική κυβέρνηση και τους αντιλαϊκούς χειρισμούς της όσο και στην μαύρη διεθνή που αρχίζει και γίνεται εφιαλτικά εμφανής.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας