Εργατικός Αγώνας

Αναθεωρούν την ιστορία για να ξεπλύνουν τους ναζί!

Γράφει ο Λεωνίδας Βατικιώτης

Στην Ουκρανία οφείλουμε ευγνωμοσύνη!

Πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022, από τον Φεβρουάριο του 2014 ακόμη, όταν η λεγόμενη εξέγερση του Μεϊντάν έφερε στην εξουσία τους Ναζί του Δεξιού Τομέα η ευρωπαϊκή και αμερικανική πολιτική ελίτ ξεγυμνώθηκε και αποκαλύφθηκε! Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες και Δημοκρατικοί των ΗΠΑ ορκισμένοι φιλελεύθεροι και διαπρύσιοι υποστηρικτές των ατομικών δικαιωμάτων όλα αυτά τα χρόνια δεν δείχνουν κανέναν ενδοιασμό να χαιρετηθούν με φασίστες, να ανάψουν το πράσινο φως για την υπουργοποίηση Ναζί κ επίσης να χρηματοδοτήσουν και να εξοπλίσουν μονάδες δηλωμένων Χιτλερικών, όπως το Τάγμα Αζόφ.

Η Ουκρανία συνετέλεσε ώστε οι κρυφοφασιστικές τάσεις που υπάρχουν στο επίσημο πολιτικό σύστημα να πάψουν να κρύβονται κάτω από το χαλί. Να βγουν στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν την νομιμοποίησή τους, πείθοντας  έτσι άπαντες τι θα είχε συμβεί στην Ευρώπη κι όχι μόνο αν ο Κόκκινος Στρατός και η Σοβιετική Ένωση δεν είχαν συντρίψει το φασισμό το 1945.

Όλο και συχνότερα ωστόσο, παράλληλα με την πολιτική νομιμοποίηση του φασισμού, εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα ένα πρωτοφανές σε συχνότητα και επιμονή κύμα ιστορικού αναθεωρητισμού με ένα και μοναδικό ζητούμενο: Να θολώσει τις γραμμές που οριοθετούν και εξοβελίζουν τον φασισμό!

Λες και όλοι βάλθηκαν να μας πείσουν ότι είχε δίκιο ο Μπένγιαμιν όταν έγραφε ότι ο φασισμός δεν αποτελεί μια κατάσταση εξαίρεσης, κάτι απίθανο ή έναν παραλογισμό!

Ορισμένα μόνο, πολύ πρόσφατα, από τα πολλά παραδείγματα είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται ούτε για τυχαίο, ούτε για πρόσκαιρο γεγονός! Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής που το επίσημο πολιτικό προσωπικό συνεργάζεται απροκάλυπτα με τον φασισμό, τον χρηματοδοτεί και τον καθαγιάζει, εντάσσοντας τον στο επίσημο πολιτικό παιχνίδι!

Αθώοι οι Ναζί!

Το πρώτο περιστατικό εξελίσσεται στα απόνερα του σκανδάλου που συνεχίζει να συγκλονίζει τον Καναδά όταν το Κοινοβούλιο της χώρας κάλεσε στις 22 Σεπτεμβρίου στην ομιλία του Ζελένσκυ τον 98χρονο στρατιώτη των SS Γιαροσλάβ Χούνκερ, αναγνωρίζοντάς του τιμές ήρωα, επειδή «πολέμησε για την ουκρανική ανεξαρτησία εναντίον των Ρώσων στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου». Η καναδική βουλή παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι ο Γιαροσλάβ Χούνκερ υπηρετούσε στην αιματοβαμμένη 14η Μεραρχία των SS, με την επωνυμία Γαλικία που ιδρύθηκε το 1943 κι έχει αποδεδειγμένα συμμετάσχει σε πογκρόμ. Η Γαλικία, με πρωτεύουσα το Λέμπεργκ (σημερινό Λβοβ), που προπολεμικά ανήκε στην Πολωνία ήταν μία από τις δύο επαρχίες που ίδρυσαν οι Ναζί στα εδάφη της σημερινής Ουκρανίας, μετά την κατάληψή τους το 1941. Έπαψε να υπάρχει το 1944 όταν ξεκίνησε η σοβιετική αντεπίθεση. Συνέχισαν όμως να υπάρχουν ακόμη και σήμερα οι φασίστες της…

Τα εγκλήματα της Μεραρχίας Γαλικία είναι σε τέτοιο βαθμό ταυτοποιημένα ώστε ο πολωνός υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να ζητήσει την έκδοση αυτού του 98χρονου καθάρματος με στόχο να δικαστεί στην Πολωνία και να τιμωρηθεί για την συμμετοχή του του σε σφαγές Εβραίων και Ρομά στην Πολωνία!

Κι ενώ ο σάλος για την νομιμοποίηση του Ναζί Ουκρανού δεν καταλάγιαζε, την Δευτέρα εμφανίστηκε στην υψηλής αναγνωσιμότητας αγγλόφωνη ιστοσελίδα Politico, που σταθερά αντανακλά τις απόψεις των ηγετικών κύκλων της ΕΕ, ένα άρθρο που ούτε λίγο ούτε που δίνει άφεση αμαρτιών στους  Ναζί! Τίτλος: «Η μάχη εναντίον της ΕΣΣΔ δεν σε έκανε αναγκαστικά Ναζί», χωρίς να αναφέρεται στο Αφγανιστάν…

Θαυμάστε ξέπλυμα του φασισμού:

«Στην περίπτωση του Χούνκα, η μαζική κατακραυγή προέρχεται από την κατάταξή του σε μία από τις ξένες λεγεώνες της Waffen-SS, που πολεμούσε τις σοβιετικές δυνάμεις στο ανατολικό μέτωπο της Γερμανίας. Και είναι μια επίδειξη του πώς όταν η ιστορία είναι περίπλοκη, μπορεί να εξελιχθεί σε δώρο για τους προπαγανδιστές που εκμεταλλεύονται την ελκυστικότητα της απλότητας.

Αυτή η ιστορία είναι περίπλοκη επειδή το να πολεμάς εναντίον της ΕΣΣΔ εκείνη την εποχή δεν σε έκανε απαραίτητα Ναζί, απλώς κάποιον που είχε μια βασανιστική επιλογή για το ποιο από τα δύο τρομοκρατικά καθεστώτα να αντισταθεί. Ωστόσο, η ιδέα ότι οι ξένοι εθελοντές και στρατεύσιμοι κατατάσσονταν στα Waffen-SS και όχι στη Βέρμαχτ για διοικητικούς και όχι για ιδεολογικούς λόγους είναι δύσκολο να πουληθεί στο κοινό που έχει συνηθίσει να πιστεύει ότι το πρωταρχικό καθήκον των SS ήταν η γενοκτονία. Και απλές αφηγήσεις όπως “όλοι στα SS ήταν ένοχοι για εγκλήματα πολέμου” είναι πιο διαδεδομένες επειδή είναι πολύ πιο απλές για να τις κατανοήσει κανείς»!

Προσέξτε την μετατόπιση της επιχειρηματολογίας: Από αμυντικές τοποθετήσεις τύπου «δεν ξέραμε πώς ήταν Ναζί» πλέον περνάμε σε επιθετικές επιχειρηματολογίες τύπου «και πού είναι το πρόβλημα με τους Ναζί;»

Στην άποψη της Politico εύκολα διακρίνεται η ευρέως διαδεδομένη γραμμή της ΕΕ περί δύο ολοκληρωτισμών που ταυτίζει το Σταλινισμό με τον Χιτλερισμό. Το άρθρο του Politico έρχεται να οδηγήσει αυτή την άποψη στο φυσικό της τέρμα, δίνοντας συγχωροχάρτι στους Ναζί! Από τη στιγμή που η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός, κατόπιν επίμονων και δαπανηρών προσπαθειών της ΕΕ, αποκαθηλώθηκαν από το βάθρο του ελευθερωτή της Ευρώπης και βρέθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί, η αιτιολόγηση, η αθώωση και η ηρωοποίηση των Ναζί που σιγά – σιγά οδηγούνται στο βάθρο του τιμώμενου (βλέπε Γιαροσλάβ Χούνκα στον Καναδά), ήταν υπόθεση χρόνου!

Ουκρανοί SS στρατιώτες εξετάζουν τα σώματα Εβραίων στην είσοδο ενός κατεστραμμένου σπιτιού στο Γκέτο της Βαρσοβίας. Βοηθητικές μονάδες από την Ουκρανία προμήθευαν κρίσιμο ανθρώπινο δυναμικό που ήταν απαραίτητο για να υλοποιηθούν οι γενοκτονίες των Ναζί. Οι μονάδες από την Ουκρανία ήταν περίφημες για την κτηνώδη αποτελεσματικότητά τους.

Το δεύτερο περιστατικό αναθεώρησης της ιστορίας φέρει την υπογραφή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, που έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) με αφορμή την επέτειο της σφαγής στο Μπάμπι Γιαρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 1941:

«Ογδόντα δύο χρόνια πριν οι Ναζί έσφαξαν 34.000 Εβραίους στο Μπάμπι Γιαρ. Οι Σοβιετικοί έθαψαν αυτή την ιστορία, την οποία σήμερα η κυβέρνηση του Πούτιν χρησιμοποιεί για να καλύψει τις παραβιάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται για δικαιοσύνη απέναντι στους επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος και για λογοδοσία απέναντι στις φρικαλεότητες».

Τι κι αν ο Γεφτουσένκο έγραψε ποιήματα για το Μπάμπι Γιαρ, τι κι αν ο Σοστακόβιτς αφιέρωσε την 13η Συμφωνία του στα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, ο Μπλίνκεν κατηγόρησε και για το Μπάμι Γιαρ τους Σοβιετικούς…

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του Μπλίνκεν ήταν τόσο έντονες ώστε το ίδιο το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει υιοθετήσει για να «σημαδεύει» τα fake news, «κόλλησε» κάτω από την ανάρτηση του υπουργού διόρθωση, με πηγή την Εγκυκλοπαίδεια του Ολοκαυτώματος που γράφει τα προφανή: Ανάμεσα στους σφαγιασθέντες του Μπάμπι Γιαρ συμπεριλαμβάνονταν και σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου. Το Μπάμι Γιαρ και το Κίεβο απελευθερώθηκαν το 1943 από τους Σοβιετικούς, ενώ οι ίδιοι οι Σοβιετικοί οδήγησαν σε δίκη το 1946 στο Κίεβο 15 Γερμανούς που πήραν μέρος στη σφαγή.

Ο δε Ζελένσκυ που τίμησε κι αυτός τη μνήμη των σφαγιασθέντων στο Μπάμι Γιαρ δεν ανέφερε λέξη για την συμμετοχή Ουκρανών φασιστών στις δολοφονίες, ενώ πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του, που ισοδυναμεί με πρόκληση, να ονοματίσει την κεντρική λεωφόρο που οδηγεί από το Κίεβο στο μνημείο του Μπάμπι Γιαρ σε Λεωφόρο Στέπαν Μπαντέρα! Προφανώς αν κάτι θέλει να δείξει είναι ότι κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ των θυμάτων της σφαγής και των θυτών στους οποίους συγκαταλέγεται ο φασίστας Μπαντέρα – εθνικός ήρωας της μετά-Μεϊντάν Ουκρανίας!

Στον αντεστραμμένο σύγχρονο κόσμο που τιμά τους Ναζί και ενοχοποιεί την ΕΣΣΔ για το Μπάμπι Γιαρ η ΕΕ διεκδικεί την δική της θέση στην αναθεώρηση της ιστορίας, δια στόματος της προέδρου της μάλιστα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σε ομιλία της στο Ατλαντικό Συμβούλιο στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 η γερμανίδα πολιτικός, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες αφού πρώτα τα θαλάσσωσε στο υπουργείο Άμυνας της πατρίδας της ακυρώνοντας η ίδια το σχέδιο να διαδεχθεί την Μέρκελ στην ηγεσία της Δεξιάς, στρεφόμενη κατά της Ρωσίας είπε «ότι η Ρωσία απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ξανά!» Η κρίσιμη λέξη εδώ είναι το «ξανά»!

Δεν έχουμε να κάνουμε με την γνωστή δουλική υποτέλεια των Γερμανών απέναντι στους Αμερικανούς που κρατάει από το 1945, με την Ούρσουλα να θέλει να σβήσει από την μνήμη των νέων γενιών την ευθύνη των ΗΠΑ για την ρίψη των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, κι ενώ η Ιαπωνία ήταν θέμα ημερών να υπογράψει την άνευ όρων παράδοσή της. Ούτε με την παροιμιώδη αμάθεια των ευρωπαίων πολιτικών. Η πρόεδρος της ΕΕ υπονοώντας ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία θολώνει τις διαχωριστικές γραμμές του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, μετατρέποντας τους πρωταγωνιστές της νίκης κατά του φασισμού σε υπαίτιους του πυρηνικού ολοκαυτώματος!

Εξ ίσου γαλαντόμοι απέναντι στους υπαίτιους του μεγαλύτερου εγκλήματος πολέμου του 20ου αιώνα αποδείχθηκαν και οι Ιάπωνες στην διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων μνήμης για τον βομβαρδισμό της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι, με αφορμή την συμπλήρωση 78 ετών. Μιλώντας στις 6 Αυγούστου στο πάρκο της Ειρήνης της Χιροσίμα τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Φούμιο Κισίντα όσο και ο κυβερνήτης της Χιροσίμα, Χιντεχίκο Γιουζάκι, ενώ αποδοκίμασαν την Ρωσία (την οποία δεν κάλεσαν καν!) επειδή όπως είπαν απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αρνήθηκαν να ονοματίσουν τις ΗΠΑ. Παρότι μάλιστα οι Αμερικάνοι δεν έχουν καν ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτά τα δύο εγκλήματα πολέμου που μοναδικό σκοπό είχαν να απειλήσουν την Σοβιετική Ένωση!

Την ίδια μέρα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post νιώθοντας μάλλον την ανάγκη να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ξεκινούσε το ρεπορτάζ με τα …βασικά. Έγραφε: «Στις 6 Αυγούστου 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες  έριξαν ατομική βόμβα στην ιαπωνική πόλη της Χιροσίμα, για να ακολουθήσει τρεις μέρες αργότερα ακόμη στο Ναγκασάκι. Ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα ατομικός βομβαρδισμός, κ.λπ., κ.λπ.».

Η ιστορία, όπως δεινοπάθησε μόνο το τελευταίο δίμηνο, δηλαδή Αύγουστο και Σεπτέμβριο, δεν είναι μόνη της στην κλίνη του Προκρούστη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Στα μέτρα της Ουκρανίας ευθυγραμμίζεται επίσης η εξωτερική πολιτική της ΕΕ (με την αντιρωσική υστερία να συμπληρώνεται από την υποτέλεια στις ΗΠΑ), η αμυντική (με την εγκατάλειψη των αμυντικών δογμάτων και την στροφή στον πόλεμο), η ενεργειακή (με την υιοθέτηση απείρως ακριβότερων πηγών εφοδιασμού) ακόμη και η δημοσιονομική (με τις δαπάνες υπέρ της Ουκρανίας να ξεγλιστρούν επιδέξια από όλους τους κόφτες που παγίως ψαλιδίζουν την κοινωνική πολιτική). Έτσι, οι ανθρωπιστικές και δακρύβρεχτες δηλώσεις αλληλεγγύης στην Ουκρανία συγκαλύπτουν την χρησιμοποίησή της ως μοχλού επιτάχυνσης των πιο σκοτεινών, αντιλαϊκών και φιλοπόλεμων τάσεων στο εσωτερικό της Ευρώπης. Ακόμη και των καθαρά φασιστικών…

Πηγή: www.militaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας