Εργατικός Αγώνας

Η πραγματικότητα της επενδυτικής έκρηξης της Νέας Δημοκρατίας

Τα πολύπαθα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πέρασαν πλέον στην ιδιοκτησία του εφοπλιστή Προκοπίου.

Το κράτος αποζημιώνει όλους τους εργαζόμενους των ναυπηγείων που απολύθηκαν και αυτό παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη του καθαρό.

Όπως όμως καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο Τρίαινα ο εργοδότης καλεί όσους εργαζόμενους θέλει να προσλάβει να παραιτηθούν εγγράφως από μέλη του σωματείου. Αυτό έχει συμβεί με τους 30 εργαζόμενους που μέχρι τώρα κλήθηκαν για επαναπρόσληψη.

Πρόκειται για πρωτοφανή δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον εργοδότη που ξεπερνά κάθε λογική όχι όμως από ότι φαίνεται του εργοδότη και πολύ φοβόμαστε της Κυβέρνησης.

Όσοι εκ των εργαζομένων δεν προσληφθούν από το νέο ιδιοκτήτη θα ενταχθούν στα προ συνταξιοδοτικά προγράμματα και για τους υπόλοιπους το αίτημα του σωματείου είναι να απορροφηθούν από το πολεμικό ναυτικό.

Επιπλέον με βάση το σωματείο για τη χρήση ορισμένων χώρων του ναυπηγείου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταβάλλει κάθε μήνα στο νέο ιδιοκτήτη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και προβλέπεται ότι ως τον Απρίλη 2024 ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει ήδη αποσβέσει το 60% του τιμήματος εξαγοράς του ναυπηγείου.

Η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση είναι δείγμα των ιδιωτικοποιήσεων που πραγματοποιεί η ελληνική η σημερινή κυβέρνηση και λίγο-πολύ οι προηγούμενες.

Οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά γίνονται μπαλάκι, κανένα δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζεται στην εργασία και στα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση διώκεται.

Οι νέοι ιδιοκτήτες παίρνουν τις επιχειρήσεις δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν απαλλαγμένες από το προσωπικό τους.

Ο κρατικός προϋπολογισμός, το υστέρημα δηλαδή του ελληνικού λαού, επιβαρύνεται τα πάντα.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας των ιδιωτικοποιήσεων που εξυπηρετεί μονάχα το συμφέρον των μεγαλοεπιχειρηματιών και μέσω της διαπλοκής τα πολιτικά συμφέροντα της Κυβέρνησης και της ισχύουσας Τάξης Πραγμάτων.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας