Εργατικός Αγώνας

Το πάρτυ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το ξεπούλημα. Αυτή τη φορά ωφελημένος στάθηκε ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι που απέκτησε έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για το ξέφρενο ξεπούλημα, όμως και τα άλλα κόμματα έχουν τις δικές τους ευθύνες. Η υπαγωγή της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση με εξευτελιστικά τιμήματα για να εισπράξουν οι δανειστές τα χρέη της χώρας είναι έργο της εποχής των μνημονίων που όλα τα κυρίαρχα κόμματα ομόθυμα στήριξαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το ξεπούλημα ξεχνά ό,τι δημιούργημα του ήταν το ΤΑΙΠΕΔ και ο ίδιος άρχισε τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση μέσω παραχώρησης σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του λιμανιού.

Ενώ οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα είναι μεγάλες, αύξηση του κόστους μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών, υποβάθμιση των υποδομών, εργασιακά δικαιώματα θα απειληθούν ακόμη και μειώσεις προσωπικού και αποκοπή της πόλης του Ηρακλείου από το λιμάνι ο υπουργός Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού όμιλος Γκριμάλντι γνωρίζει, όπως είπε, το λιμάνι και έχει τη γνώση να το αξιοποιήσει.

Όμως οι επιπτώσεις δεν περιορίζεται σε όσα προαναφέρθηκαν. Ο όμιλος Γκριμάλντι έχοντας αγοράσει προηγουμένως στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και έχοντας στην κατοχή του την ναυτιλιακή εταιρεία Minoan Lines αποκτά δεσπόζουσα θέση στις θαλάσσιες μεταφορές όσο και στη διαχείριση των εμπορικών δρόμων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η χώρα απογυμνώνεται έχοντας εκποιήσει της βασικότερες υποδομές της, αεροδρόμια, λιμάνια, οδικές αρτηρίες. Μειώνονται έτσι οι δυνατότητες άσκησης κυρίαρχης πολιτικής. Η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της απειλής και της απώλειας εδαφών, αλλά και της εκχώρησης όλων των μοχλών άσκησης πολιτικής από την κυρίαρχη τάξη σε ξένους οργανισμούς και συμφέροντα.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας