Εργατικός Αγώνας

Aλληλεγγύη στους καταδικασθέντες αγωνιστές

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας

Έξι χρόνια αφότου το κίνημα κατά των πλειστηριασμών  έδρασε για την ακύρωση εξώσεων νοικοκυριών από τα σπίτια τους, το 2018, το Τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε 4 αγωνιστές πρωτοστάτες του κινήματος αυτού τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και των Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή και τη δράση τους.

Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, βαθιά ταξική που  δεν εκκινεί από πρόθεση απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά έχεις σαφή κίνητρα εκφοβισμού όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς και σε κάθε εργατικό και λαϊκό αγώνα. Στόχος είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων για να μην αντισταθούν στην ισοπεδωτική πολιτική που εφαρμόζεται εναντίον τους.

Είναι προειδοποίηση σε όσους αντισταθούν τώρα που το κίνημα εναντίον των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών μεγαλώνει, που λαμβάνονται άγρια φορολογικά μέτρα εναντίον τους, που η μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν  καθηλωμένοι στο τέλος της κατάταξης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι προειδοποίηση στο λαό για την νεολαία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προωθήσει  με κάθε τρόπο και μέσο της αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της και η αντίσταση σε  αυτές θεωρείται έγκλημα και θα τιμωρηθεί.

Η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους καταδικασθέντες αγωνιστές.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και οι αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας