19/06/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Κάτι αρκετά δύσκολο και πρωτότυπο επιχειρεί στο νέο της βιβλίο η Ελένη Κονδύλη. Μέσα σε ένα χρονικό επιχειρεί να συνδυάσει τον δυτικό Μεσαίωνα με τις εξελίξεις στο Βυζάντιο και τον Ισλαμικό κόσμο.

Είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια καθώς στον χώρο της Μεσογείου, καθώς οι εξελίξεις που υπάρχουν στους τρεις αυτούς κόσμους είναι αλληλένδετες και προχωρούν ταυτόχρονα σε όλο το μήκος της Μεσογείου, της δικής μας θάλασσας.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα αρκετά δύσκολο γιατί, ενώ έχουν γραφτεί αρκετά βιβλία ξεχωριστά για τον κάθε κόσμο, η συγγραφέας τολμά μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη να συνδυάσει δεκάδες γεγονότα και να μας παρουσιάσει την περίοδο χιλίων περίπου ετών και τον τρόπο με τον οποίο τα γεγονότα αυτά επηρέασαν τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων στο παρελθόν και κάποια γεγονότα συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την υφήλιο.

 

(από τις Εκδόσεις Πεδίο)

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ