24/07/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Με ένα αρκετά δύσκολο είδος καταπιάνεται στη συγκεκριμένη νουβέλα η Μαρία Τζαρδή: τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Μας μεταφέρει στο μέλλον, ένα μέλλον με πολλές τεχνολογικές εφευρέσεις, αλλά με τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα, όπως η φιλία και ο έρωτας να παραμένουν τα ίδια.

Ίδιος παραμένει και ο φόβος για τον θάνατο ο οποίος είναι αρκετά κοντά τους και τους δίνεται με την δυνατότητα μιας τελευταίας πτήσης.

Οι φίλοι και οι παραγωγοί ενός ραδιοφωνικού σταθμού αποφασίζουν να παίζουν την κατάλληλη μουσική για να συνοδεύουν τους ανθρώπους στο θάνατο. Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνδυάζει το φανταστικό με τη λογοτεχνία του δρόμου με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Μέσα από τη πλοκή του βιβλίου έχουμε την ευκαιρία να δούμε την απώλεια και τη προσπάθεια να αντέξουν οι ήρωες και να τραβήξουν και πάλι μπροστά. Πρόκειται για μια καλοστημένη αλληγορία ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

 

(από τις Εκδόσεις Εύμαρος)

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ