10/05/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Με ένα αρκετά δύσκολο είδος καταπιάνεται στη συγκεκριμένη νουβέλα η Μαρία Τζαρδή: τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Μας μεταφέρει στο μέλλον, ένα μέλλον με πολλές τεχνολογικές εφευρέσεις, αλλά με τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα, όπως η φιλία και ο έρωτας να παραμένουν τα ίδια.

Ίδιος παραμένει και ο φόβος για τον θάνατο ο οποίος είναι αρκετά κοντά τους και τους δίνεται με την δυνατότητα μιας τελευταίας πτήσης.

Οι φίλοι και οι παραγωγοί ενός ραδιοφωνικού σταθμού αποφασίζουν να παίζουν την κατάλληλη μουσική για να συνοδεύουν τους ανθρώπους στο θάνατο. Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνδυάζει το φανταστικό με τη λογοτεχνία του δρόμου με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Μέσα από τη πλοκή του βιβλίου έχουμε την ευκαιρία να δούμε την απώλεια και τη προσπάθεια να αντέξουν οι ήρωες και να τραβήξουν και πάλι μπροστά. Πρόκειται για μια καλοστημένη αλληγορία ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

 

(από τις Εκδόσεις Εύμαρος)

IMAGE
Διαδικτυακή εκδήλωση για το 1821
Παρασκευή 14 Μάη, στις 7 μ.μ. Ζωντανή μετάδοση στo κανάλι του ΕΑ στο Youtube και στην ιστοσελίδα του ΕΑ. >>>>>>
IMAGE Το … παράσημο
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. Η διάταξη του νόμου είναι σαφής:  «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ