28/10/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας μας περιγράφει στη μελέτη του αυτή ο σημαντικός ιστορικός, τη περίοδο του ψυχρού πολέμου. Είναι μια περίοδος που κράτησε κοντά πέντε δεκαετίες και στοίχισε τη ζωή σε αρκετά εκατομμύρια ανθρώπων.

Ο συγγραφέας, με νηφάλιο τρόπο, αναλύει όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, που όλοι θεωρούν ότι αποτέλεσε το εναρκτήριο σκηνικό του ψυχρού πολέμου, έως και τη πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Αναλύει εμπεριστατωμένα όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις ηπείρους και με τρόπο δίκαιο και απόλυτα ορθολογιστικό.

Δεκάδες ήταν τα γεγονότα όλου αυτού του διαστήματος και δεν ήταν λίγες οι φορές που φτάσαμε κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά τελικά διατηρήθηκε μια ειρήνη παρά τις σημαντικές κρίσεις.

Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη μιας δύσκολης περιόδου.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ