Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα μικρό σε μέγεθος βιβλίο με τρεις ιστορίες του Λώρενς μάς προσφέρουν εδώ οι εκδόσεις Κουκούτσι: τον ήλιο, τον άντρα που αγαπούσε τα νησιά και τα πράγματα. Το κοινό και των τριών ιστοριών είναι ότι αναφέρονται στη μεσαία τάξη της Αμερικής και μας περιγράφουν τα πάθη της και τα ελαττώματά της.

Στο πρώτο διήγημα μια νεαρή γυναίκα έχει ανάγκη από τον ήλιο για να μπορέσει να αποφύγει τη κατάθλιψη, συναντά τον έρωτα σε έναν άλλο άντρα, αλλά συμβιβάζεται με τον άντρα της και την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή.

Στον άντρα που αγαπούσε τα νησιά παρατηρούμε τον άντρα που ήθελε να είναι αφέντης σε ένα μικρό νησί, αλλά η γέννηση της κόρης του τον οδηγεί στη φυγή και στην παράνοια.

Και, τέλος, στα πράγματα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανυπότακτο ζευγάρι να ζει για αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και τέλος να υποτάσσεται στη μοίρα του και να ζει μια ζωή άνετη, αλλά συμβατικά.

Και στα τρία μυθιστορήματα ο συγγραφέας αναζητεί την αγωνία της μεσαίας τάξης και εντρυφεί εξαιρετικά στον εσωτερικό βίο των ηρώων του.

 

(από τις Εκδόσεις κουκούτσι)

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ