Εργατικός Αγώνας

Ντ. Χ. Λώρενς: Τρεις ιστορίες

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα μικρό σε μέγεθος βιβλίο με τρεις ιστορίες του Λώρενς μάς προσφέρουν εδώ οι εκδόσεις Κουκούτσι: τον ήλιο, τον άντρα που αγαπούσε τα νησιά και τα πράγματα. Το κοινό και των τριών ιστοριών είναι ότι αναφέρονται στη μεσαία τάξη της Αμερικής και μας περιγράφουν τα πάθη της και τα ελαττώματά της.

Στο πρώτο διήγημα μια νεαρή γυναίκα έχει ανάγκη από τον ήλιο για να μπορέσει να αποφύγει τη κατάθλιψη, συναντά τον έρωτα σε έναν άλλο άντρα, αλλά συμβιβάζεται με τον άντρα της και την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή.

Στον άντρα που αγαπούσε τα νησιά παρατηρούμε τον άντρα που ήθελε να είναι αφέντης σε ένα μικρό νησί, αλλά η γέννηση της κόρης του τον οδηγεί στη φυγή και στην παράνοια.

Και, τέλος, στα πράγματα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανυπότακτο ζευγάρι να ζει για αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και τέλος να υποτάσσεται στη μοίρα του και να ζει μια ζωή άνετη, αλλά συμβατικά.

Και στα τρία μυθιστορήματα ο συγγραφέας αναζητεί την αγωνία της μεσαίας τάξης και εντρυφεί εξαιρετικά στον εσωτερικό βίο των ηρώων του.

 

(από τις Εκδόσεις κουκούτσι)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας