Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Στο Παρίσι ξεκινά αυτή η ενδιαφέρουσα ιστορία που μας παρουσιάζει ο Κώστας Θεολόγου, καθηγητής ιστορίας και φιλοσοφίας του πολιτισμού στο Πολυτεχνείο.

Βλέπουμε ένα νεαρό Εβραίο της Θεσσαλονίκης που πάει να σπουδάσει εκεί και έχει την ευκαιρία να συναντήσει ένα ζωγράφο που έχει φτιάξει μια Πιετά, κατόπιν παραγγελίας ενός Εβραίου της Θεσσαλονίκης. Λίγες ημέρες αργότερα ο νεαρός αποκτά συγκάτοικο, ο οποίος του διηγείται την ιστορία της διάσωσης ενός Εβραίου κατά την διάρκεια της κατοχής.

Με τον τρόπο αυτό ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει μυθιστορηματικά το ολοκαύτωμα που διέπραξαν οι Γερμανοί εναντίον των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν. Και ο συγγραφέας δένει αριστοτεχνικά τη ζωή του ήρωά του, του Βιτάλ, με τον πίνακα που μας παρουσίασε στην αρχή του έργου.

 

(από τις Εκδόσεις Κέδρος)

IMAGE Ο παραλογισμός του κυβερνητικού «Βημα»τισμού
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020
Γράφει ο Αμετανόητος. Με ένα κατάπτυστο editorial το «Βήμα» της Κυριακής 4/10/2020 επιρρίπτει ευθύνες για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης στους καταληψίες των σχολείων και συλλήβδην στην Αριστερά η οποία επιμένει σε «δήθεν αγωνιστικά ήθη». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ