Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Διεθνή

Του Paolo Spena.

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τη χαρακτηριστική προσπάθεια κάποιων ιταλικών μήντια να προσδώσουν, μέσω μιας ξεδιάντροπης προσπάθειας και λόγους προφανώς πολιτικούς, μια αισθητά μεγαλύτερη σπουδαιότητα στις διαμαρτυρίες του Χονγκ Κονγκ. Η διάδοση του βίντεο του σαρανταεξάχρονου αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ και η αγανάκτηση που ξέσπασε, προκάλεσαν την έκρηξη ενός αυθόρμητου μαζικού κινήματος που από τη Μινεάπολη επεκτάθηκε μέσα σε λίγες μέρες σε όλη τη χώρα. 

Περισσότερα...

Έρευνα του ΝΑΤΟ για τη ρωσική επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια.

Τα αποτελέσματα ενός χρόνιου ερευνητικού προγράμματος για τα Δυτικά Βαλκάνια δημοσίευσε πρόσφατα ένα από τα επιτελεία ειδικών του ΝΑΤΟ, όπου αποτυπώνεται η επικίνδυνη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, αυτήν τη φορά σε ένα από τα πολλά παράλληλα πεδία όπου αυτοί «τρέχουν», αυτό της προπαγάνδας.

Περισσότερα...

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Δεν έκανα τίποτα. Δε μπορώ να αναπνεύσω. Σας παρακαλώ, κάποιος να με βοηθήσει. Δε μπορώ να αναπνεύσω όργανο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ρατσιστικό έγκλημα στις ΗΠΑ μάς υπενθυμίζει, πως δεν έχουν αλλάξει πολλά από το μίσος που τρέφει τον φυλετικό διαχωρισμό.

Περισσότερα...

Μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας με την ευκαιρία της Ημέρας της Αφρικής.

Φέτος γιορτάζουμε την Ημέρα της Αφρικής στην Κούβα μέσα σε εξαιρετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αυτό, ωστόσο, δεν θα μας εμποδίσει να γιορτάσουμε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως την ίδρυση στις 25 Μαΐου 1963 του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας (ΟΑΕ), που μετονομάστηκε σε Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) το 2002, όπως πάντα κάνουμε εμείς οι Κουβανοί.

Περισσότερα...

Η διαφορετική τακτική με την οποία νίκησε τον κορονοϊό.

H Κούβα φαίνεται πως μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται άριστα στην μάχη κατά της πανδημίας, αποδεικνύοντας πως διαθέτει ένα πανίσχυρο σύστημα υγείας.

Μπορεί για όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, οι χώρες που πιστεύαμε πως θα λειτουργούσαν καλύτερα να είναι εκείνες που φημίζονται για την οργάνωση και τα «πολυδιαφημισμένα» συστήματα υγείας, όμως όπως φαίνεται υπάρχουν κάποιες μικρές και θεωρητικά αδύναμες χώρες που «βάζουν τα γυαλιά» στις υπόλοιπες.

Περισσότερα...

IMAGE
Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
Κάλεσμα του Συντονισμού Διαλόγου και Δράσης Κομμουνιστικών Δυνάμεων. >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

Αξίζει να δείτε