Εργατικός Αγώνας

Η ακρίβεια τραβάει την ανηφόρα – Νέες αυξήσεις στο ρεύμα από τον Οκτώβριο

Η ακρίβεια συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαικά στρώματα και οι εργαζόμενοι, αφού το εισόδημα τους το βλέπουν να συρρικνώνεται μήνα με τον μήνα.
Η ακρίβεια παραμένει εκτός ορίων και οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά συνεχίζονται με φρενήρεις ρυθμούς, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% οι τιμές σε τουλάχιστον 200 προϊόντα. Τυρί, ελαιόλαδο, μαρμελάδες, χαρτικά και κατεψυγμένα λαχανικά αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, τον επόμενο μήνα όπως αναφέρει η Realnews.

Ταυτόχρονα τέλος στα όποια μέτρα «στήριξης» των νοικοκυριών βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Το γεγονός αυτό έρχεται σε μια στιγμή, που αν και η τιμή τόσο του φυσικού αερίου όσο και του ρεύματος έχει μειωθεί σε σχέση με τα υψηλά των περασμένων ετών, εντούτοις, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια εκ νέου αύξησή της.

Ενόψει της απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στην αγορά ενέργειας, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων προχωρά στην προετοιμασία του νέου πλαισίου που θα ισχύσει από 1ης Οκτωβρίου σε ό,τι αφορά στις σχέσεις καταναλωτών – προμηθευτών.

Τον προσωρινό μηχανισμό τιμολόγησης που λήγει, θα αντικαταστήσουν από τον Οκτώβριο κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα συνδέονται απευθείας με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής τιμής ή θα εμπεριέχουν Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Αυτό σημαίνει ότι ζημιωμένοι θα βγούν πάλι οι εργαζόμενοι, καθώς οδηγούνται σε νέα φάση οικονομικής αφαίμαξης. Γιατί αυτό το κομμάτι της κοινωνίας φαίνεται πως αναγκάζεται να διαθέσουν ακόμα και πάνω από το ένα τέταρτο του μηνιαίου εισοδήματός τους για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες χωρίς να προχωρήσουν σε περικοπές αγορών.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας