Εργατικός Αγώνας

Διήμερο ιδεολογικό σεμινάριο της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Η Κίνηση Κομμουνιστών -Εργατικός Αγώνας υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για κύκλο ιδεολογικών σεμιναρίων και συλλογικών μελετών για νέα μέλη και φίλους της Οργάνωσης, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο την Παρασκευή και το Σάββατο (14-15/7) με θέμα: “Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος: επικαιρότητα, διδάγματα, συμπεράσματα”.

Το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος θέτοντας τη βάση της επαναστατικής ιδεολογίας και δράσης για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης αποτελεί ένα από τα βασικά εγχειρίδια που πρέπει να έχει υπόψη του ο κάθε κομμουνιστής και η κάθε κομμουνίστρια. Πρόκειται για την επαναστατική, κομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική που θα γίνει πράξη με την επαναστατική συνένωση της εργατικής τάξης στο έδαφος που χαράζει η πρωτοπορία της, το Κομμουνιστικό Κόμμα. Πρόκειται για την επαναστατική ιδεολογία που βάθυνε αργότερα με την πείρα της Παρισινής Κομμούνας (1871) και εξειδικεύτηκε περεταίρω με τις επεξεργασίες του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος και επαναδημιουργίας του σύγχρονου, επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος, οι νέοι κομμουνιστές θα πρέπει να σκύβουν πάνω στα έργα των κλασικών του μαρξισμού, να τα μελετούν και να βγάζουν τα αναγκαία συμπεράσματα για το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ο Εργατικός Αγώνας συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας