Εργατικός Αγώνας

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία

Ανακοίνωση του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ

Η ενωμένη αντεπίθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης κατά του κράτους τρομοκράτη «Ισραήλ» δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της κατοχής της Παλαιστίνης από ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, που έχει μετατρέψει την Παλαιστίνη στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου σε βάρος πρωτίστως του αραβικού πληθυσμού, αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου, που απορρίπτει τον σιωνιστικό μιλιταρισμό, συμπεριλαμβανομένων και εβραϊκών αντισιωνιστικών ομάδων. Οι συνεχιζόμενες εξωδικαστικές φυλακίσεις και εκτελέσεις, οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και στα γειτονικά του κράτη, οι συνεχείς βίαιοι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και το πρόσφατο αντιισλαμικο πογκρόμ στο τέμενος Αλ Κάσα ήταν οι σταγόνες που ξεχειλισαν το ποτήρι της δίκαιης οργής του παλαιστινιακού λαού και των συμμάχων του.

Το «Ισραήλ» είναι ο ρατσιστής χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολη. Η αντιιμπεριαλιστική πάλη σε Λατινική Αμερική, Ντονμπας, Αφρική, Παλαιστινη είναι ενιαία. Οι πολιτικές εξομάλυνσης των -συνεργαζόμενων με τη Δύση- αραβικών κρατών με το «Ισραήλ» απέτυχαν, γιατί συνάντησαν την αντίδραση των αραβικών λαών, αλλά και την αποσάθρωση των παραδοσιακών συμμαχιών των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή. Σε αυτό το περιβάλλον και εν μέσω της συνεχιζόμενης εσωτερικής κρίσης στο «Ισραήλ», οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης βρήκαν την ευκαιρία να κουρελιάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ευρωατλαντισμού. Έτσι η παλαιστινιακή επιχείρηση τσαλάκωσε το γόητρο του κράτους τρομοκράτη, αφού ούτε η πολυδιαφημισμένη στρατιωτική του θωράκιση, ούτε οι διαβόητες μυστικές του υπηρεσίες κατάφεραν να την αποτρέψουν. Για αυτό το λόγο, το πληγωμένο θηρίο του σιωνισμού απαντά με τις γνωστές σφαγές κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού, που πολύ καλά γνωρίζει να κάνει.

Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ εκφράζει την ακλόνητη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Η αλληλεγγύη αυτή θα ήταν υποκριτική αν δεν συμπεριλάμβανε την υποστήριξη στον δίκαιο πόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης, ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού ή επί μέρους πρακτικών της εκάστοτε οργάνωσης, που μετά από χρόνια δίνουν ξανά ενωμένες τη μάχη με τον κατακτητή. Ο λαός της Παλαιστίνης και οι σύμμαχοι του, όπως ο λαός του Ντονμπάς και της Ρωσίας διεξάγουν έναν δίκαιο αμυντικό πόλεμο και η νίκη τους είναι προοδευτική εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

Η οργή τους είναι και οργή του λαού μας, που υποστηρίζει σταθερά τον παλαιστινιακό σκοπό και αγώνα ενάντια στο απαρτχάιντ, παρά τη φιλοσιωνιστική προπαγάνδα του ευρωατλαντισμού. Αποτελεί πρόκληση να βλέπουμε τους λακέδες του ΝΑΤΟ, που εξοπλίζουν τη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου κατά του ρωσικού πληθυσμού και του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικου κινήματος, να χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα του Ολοκαύτωμα κατά του εβραϊκού λαού από τους Ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, για να υποστηρίξουν του σιωνιστικό καθεστώς, παρά το γεγονός πως ο ένας μετά τον άλλο οι ακροδεξιοί και νεοναζί, παρά το ιστορικό τους μίσος για τον εβραϊκό λαό εκφράζουν την υποστήριξη τους στο «Ισραήλ». Αυτό γίνεται γιατί το φασιστικό παρακράτος είναι πιστό σκυλί του ευρωατλαντισμού, αλλά και γιατί βλέπουν στο σιωνιστικό απαρτχάιντ μια έκφραση των ιδεών τους. Οι ιμπεριαλιστές κατηγορούν για «αντισημιτισμό» τα λαϊκά επαναστατικά κινήματα για την υποστήριξη τους στον παλαιστινιακό αγώνα, την ίδια στιγμή που είναι είναι αυτοί οι οποίοι αναβιώνουν τον αντισημιτισμό, αυτή τη φορά με τη μορφή του μίσους προς τους Άραβες και της ισλαμοφοβίας. Δεν θα πληρώσει ο παλαιστινιακός λαός τα εγκλήματα των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Τέλος, καταδικάζουμε τις ακραία φιλοσιωνιστικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του νατοϊκού τόξου, συμπεριλαμβανομένων των διευκολύνσεων μετεγκατάστασης Ισραηλινών εφέδρων από την Αθήνα για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις του απαρτχάιντ, αλλά και την πολύ επικίνδυνη άσκηση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην Ελλάδα, με στόχο την προετοιμασία για «ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του» σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί αποτελούν ευθεία πρόκληση για τον λαό της Παλαιστίνης, το Ιράν και τα κινήματα της Αντίστασης, ανάλογες με τη ντροπιαστική αποστολή όπλων στη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου σε βάρος του λαού της Ρωσίας και του Ντονμπάς και για αυτό πρέπει να καταδικαστούν από τον ελληνικό λαό και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία τη Δευτέρα 9/10 στις 19:00.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας