Εργατικός Αγώνας

Ανακοίνωση κάλεσμα στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Ο πόλεμος φουντώνει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη και σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από το Ισραήλ με την ενθάρρυνση ή την ανοχή των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Γενικότερα η Μέση Ανατολή είναι στα όρια της γενικευμένης ανάφλεξης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση κάτω από την απαίτηση των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων τους με στόχο το γονάτισμα της Ρωσίας.

Οι εξοπλιστικές δαπάνες γιγαντώθηκαν στις περισσότερες χώρες που δαπανούν τρισεκατομμύρια για όπλα και στρατιωτικοποιούν τις οικονομίες και τις κοινωνίες, στο φόντο της προσπάθειας να διατηρήσουν οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι τους την παγκόσμια ηγεμονία.

Στην Ελλάδα προστίθενται δισεκατομμύρια ευρώ στο τεράστιο δημόσιο χρέος, αφού οι εξοπλιστικές δαπάνες για κάθε είδους -αχρείαστα για την άμυνα της χώρας- όπλα εκτοξεύτηκαν ενώ ο ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διεκδικώντας το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου του ιμπεριαλισμού εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στα εγκληματικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών, το ναυτικό της χώρας προστατεύει τα σύνορα της στον κόλπο του Άντεν.

Η 1η Στρατιά με έδρα τη Λάρισα έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ορμητήριο της Ε.Ε και συνολικά του ευρωατλαντισμού. Τώρα επιχειρείται να αποτελέσει ορμητήριο κατά των Χούθι της Υεμένης που προβαίνουν σε ενέργειες κατά δυτικών και Ισραηλινών πλοίων ως απάντηση στην εξελισσόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφονο του Ισραήλ με τη στήριξη του ιμπεριαλισμού.

Μπροστά σε αυτούς τους κινδύνους ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας πρέπει να δυναμώσει.

Η εργατική τάξη και ο λαός της Ελλάδας και όλων των χωρών μπορεί να τους σταματήσει.

Με μία φωνή πρέπει να διεκδικήσουμε:

  •  Να σταματήσει άμεσα η περιοχή της Λάρισας και όλη η χώρα να αποτελεί ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών και της Ε.Ε
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.
  • Ήττα του ιμπεριαλισμού στην Παλαιστίνη, την Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το πανελλαδικό-πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 4 μμ στην κεντρική πλατεία!

                            Πανελλαδική Γραμματεία της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας