Εργατικός Αγώνας

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Τ.Ε. Λάρισας της ΚΚ Εργατικός Αγώνας

Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της αστυνομίας που με γελοίες αιτιάσεις (εξακρίβωση στοιχείων) προσήγαγε χθες συντρόφους μας που συμμετείχαν σε συμβολική κίνηση ανάρτησης πανό έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση αυτού του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού.

Μάλιστα στο σημείο έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ 4 περιπολικά!

Οι προσαγωγές έγιναν σαφώς για να απομακρύνουν τους αγωνιστές συντρόφους μας από την συγκεκριμένη δράση και να τους τρομοκρατήσουν, λες και έχουν να κάνουν με σχολιαρόπαιδα που θα φοβηθούν μπροστά στην κρατική αυθαιρεσία και στην αστυνομική τρομοκρατία.

Στο αστυνομικό τμήμα μετά την απλή επίδειξη της ταυτότητας οι σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι, άλλωστε δεν είχαν τελέσει κάποια παράνομη δράση.

Βεβαίως δεν μεταφέρθηκαν στο σημείο από όπου προσήχθησαν, διότι τα περιπολικά δεν είναι ταξί!

Λάρισα 4 Απρίλη 2024

 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του

Μετώπου Λαϊκού Αγώνα Κώστας Βιδάλης

🚩Παρέμβαση μας με αφορμή τα 75 Χρόνια της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ – 🚓 Καταγγέλλουμε την προσαγωγή αγωνιστών μας για την ανάρτηση πανό εξω απο την 1η Στρατιά

✊️Τοίχος άμυνας στην κρατική τρομοκρατία

✊️Έξω οι φονιάδες των λαών από την Ελλάδα

 

Παρέμβαση με πανό και τρικάκια πραγματοποιήθηκε έξω από την πύλη του Στρατηγείου της Ε.Ε (1η Στρατία), με αφορμή την συμπλήρωση των 75χρόνων από την συγκρότηση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ.

 

Η παρέμβαση μας έγινε στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ και ως συνέχεια του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε στην Λάρισα το Σάββατο 30 Μάρτη.

 

Είναι πασιφανές ότι και μόνο η ανάρτηση ενός πανό, για λίγα μόλις λεπτά, σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας, που έχει μετατραπεί σε Νατοϊκό φυλάκιο, ενοχλεί το εξαρτημένο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

 

Όπως φαίνεται, είναι μεγάλη η πρεμούρα τους να προστατεύσουν τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, γι αυτό και δόθηκε εντολή για άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής και την προσαγωγή των αγωνιστών μας που συμμετείχαν στην παρέμβαση.

 

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιστών του Μετώπου Λαικού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης», στοχεύει μεταξύ άλλων στο ίδιο το λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, αλλά και σε όσους σηκώνουν κεφάλι στον ιμπεριαλισμό και στους ΕυρωΝατοικούς φονιάδες των λαών.

 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος να υψώσουν τοίχος άμυνας στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, να πλαισιώσουν και να μαζικοποιήσουν τους αγώνες τους ενάντια στους Νατοικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους.

 

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί το σύμβολο της φρίκης για όλους τους λαούς του πλανήτη και είναι συνώνυμο της καταστροφής, με την ανθρωπότητα να έχει γνωρίσει εκατομμύρια θύματα και δυστυχία. Αποτελεί το οπλισμένο χέρι του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, κάτω από την ηγεμονία των ΗΠΑ, και τον ισχυρό κατασταλτικό μηχανισμό κατά χωρών και λαών.

 

Με άμεσες και έμμεσες επεμβάσεις, δικτατορίες με δημιουργία προτεκτοράτων, πολέμους σε Κορέα Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο Ιράν Γουατεμάλα Λίβανο, Ιράκ, Λιβύη, Κονγκό Κούβα, Βιετνάμ, Χιλή, Κύπρο, Γρενάδα, Σομαλία, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Αφγανιστάν Ουκρανία, κ.α το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι ηγεμόνες λειτουργούν ως παγκόσμιοι τρομοκράτες.

 

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, βάθυνε την εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ με την πολιτική της νατοϊκής ένταξης και της υποτέλειας να έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μέχρι σήμερα.

 

Στην σημερινή συγκυρία, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παρέχοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Η ΝΔ, η ντόπια αστική τάξη και τα ξένα αφεντικά τους, εμπλέκουν την Ελλάδα στους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στηρίζουν το μακελειό στην Παλαιστίνη από το κράτος τρομοκράτη – Ισραήλ, τις επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή, στέλνουν όπλα και χρήμα στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, οδηγώντας την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου.

 

Ολόκληρη η Ελλάδα, από την Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλία, έχει μετατραπεί σε Ευρωνατοϊκό φυλάκιο. Στην περιοχή μας η 110 Πτέρυγα Μάχης και η 1η Στρατιά στην Λάρισα, το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο αποτελούν ορμητήρια πολέμων των Νατοϊκών φονιάδων απέναντι σε λαούς και σε όσους αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό. Στην 110 ΠΜ σταθμεύουν τα drones της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τους Αμερικανούς να την χαρακτηρίζουν «Προωθημένη Βάση Επιχειρήσεων» (Forward Operating Base – FOB).

 

Η 1η Στρατιά, ως Στρατηγείο της Ε.Ε αποτελεί κέντρο επιχείρησης ενάντια στους ηρωικούς αντάρτες Χουθι και τον λαό της Υεμένης, που με σθένος μάχονται τους ιμπεριαλιστές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης.

 

Σήμερα, που τα σύννεφα ενός γενικευμένου παγκοσμίου πολέμου έχουν πυκνώσει πάνω από τον πλανήτη, είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ο εργαζόμενος λαός να πυκνώσει και ο ίδιος τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ώστε να ηχήσει παντού το αίτημα για κλείσιμο όλων των Νατοικών βάσεων στην Ελλάδα, αλλά και να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ΕΕ. Πρέπει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα να φτάσει το μήνυμα πως ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται να γίνει κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

 

Να γενικευτεί και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας για έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ-ΕΕ, στέλνοντας παράλληλα διεθνιστικό σινιάλο αλληλεγγύης στους μαχόμενους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και στο φασιστικό – ναζιστικό και σιωνιστικό τέρας που γιγαντώνεται, με στόχο την ολοκληρωτική ήττα του ΝΑΤΟικών σχεδιασμών!

 

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας