18/10/2021

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας μας περιγράφει στη μελέτη του αυτή ο σημαντικός ιστορικός, τη περίοδο του ψυχρού πολέμου. Είναι μια περίοδος που κράτησε κοντά πέντε δεκαετίες και στοίχισε τη ζωή σε αρκετά εκατομμύρια ανθρώπων.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια δύσκολη περίοδο του ελληνισμού διαπραγματεύεται στο συγκεκριμένο του πόνημα ο συγγραφέας, τον εθνικό διχασμό που δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια βαθιά τομή στον φασισμό πραγματοποιεί στο βιβλίο του αυτό ο Αιμίλιο Τζεντίλε, μια τομή που μας βοηθά να κατανοήσουμε το συγκεκριμένο φαινόμενο που εδώ και έναν αιώνα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του κόσμου.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Παράλληλη είναι η ιστορία που συνδέει την Ελλάδα και τη Φινλανδία. Το 1821 ξεκίνησε ο αγώνας της ελληνικής ανεξαρτησίας, ενώ λίγο νωρίτερα, το 1809, η Φινλανδία αναγνωρίστηκε ως μεγάλο δουκάτο κάτω από τη ρώσικη κυριαρχία. Για πάνω από έναν αιώνα έχουμε πολλά παράλληλα γεγονότα τα οποία φέρνουν πιο κοντά τις δυο χώρες.

Περισσότερα...

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ