Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ένα ουσιαστικό μυθιστόρημα κατανόησης και αυτογνωσίας αποτελεί το συγκεκριμένο βιβλίο του Τόιμπιν.

Κεντρικές ηρωίδες του είναι τρεις γυναίκες, η Ντόρα Ντέβερο, η κόρη της Λίλη και η εγγονή της Έλεν. Οι σχέσεις τους είναι τεταμένες από τη στιγμή που η Έλεν αποφάσισε να ακολουθήσει τη προσωπική της διαδρομή, ερχόμενη σε σύγκρουση με τη μητέρα της και τη γιαγιά της. Έως τη στιγμή που ο αδερφός της, ο Ντέκλαν, θα αρρωστήσει από AIDS και θα οδηγηθεί βαθμιαία στον θάνατο,  Η ασθένειά του αυτή, καθώς και η παρουσία δύο φίλων του στη πανσιόν της γιαγιάς που περνά τις τελευταίες του ημέρες, θα λειτουργήσει καταλυτικά για τις τρεις γυναίκες, θα τις φέρει αρκετά κοντά, θα τις βοηθήσει να κατανοήσουν τα λάθη τους και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες η καθεμιά καθώς ανήκουν και σε διαφορετικές γενιές θα καταφέρουν να για πρώτη φορά να ακούσουν τι έχει να τους πει ο άλλος και να τον προσεγγίσουν.

Ο συγγραφέας βάζει τους ήρωες του να κινούνται σε ένα ουσιαστικά μικρό χώρο, τη κουζίνα της πανσιόν που διατηρούσε για πολλά χρόνια η γιαγιά, εκεί εξελίσσεται το μεγαλύτερο μέρος του μυθιστορήματος.. Στόχος του είναι με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει τον αναγνώστη να επικεντρωθεί όχι στον χώρο, αλλά στα συναισθήματα των ηρώων του και να τους βοηθήσει να καταλάβουν τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ανεκτικότητα και τη κατανόηση που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε τι διαφορετικό.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικά δοσμένο μυθιστόρημα.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ