Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

«Αν μπορούσα να μιλήσω στα παιδιά από την Αμερική, θα έλεγα “Πάρτε τους στρατιώτες σας από τη χώρα μου. Θέλω να γυρίσω σπίτι μου”».

Αυτή η κραυγή ενός 11χρονου παιδιού μπορώ να πω ότι είναι ενδεικτική για όσα διαδραματίστηκαν στο Ιράκ κατά την διάρκεια της εισβολής των Αμερικανών στο Ιράκ. Εισέβαλαν στη χώρα για να κλέψουν το πετρέλαιο και να διαλύσουν ένα κράτος, δημιουργώντας πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο από σύντομες ιστορίες μερικών μικρών παιδιών που έζησαν τη προσφυγιά. Ιστορίες γεμάτες από τον τρόμο που δημιούργησαν οι βομβαρδισμοί και η διάλυση μιας χώρας,

«‘Έτρεμα ολόκληρος σαν να κρύωνα, αλλά δεν κρύωνα και δεν μπορούσα να σταματήσω». Προφανώς και το παιδί δεν έτρεμε από το κρύο, αλλά από τον τρόμο που του δημιούργησαν οι βομβαρδισμοί.

Αλήθεια, αυτά τα ψυχικά τραύματα που δημιούργησαν στα παιδιά αυτά οι βομβαρδισμοί ποιος θα καταφέρει να τα γιατρέψει; Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εισβολής και όχι η εγκαθίδρυση κάποιας «δημοκρατίας» που ακόμη δεν την έχουν δει στο Ιράκ.

Οι μαρτυρίες αυτών των μικρών παιδιών θα πρέπει να μας δείξουν τα δεινά που δημιουργεί ο πόλεμος, ιδίως σε μια εποχή που άλλοι πόλεμοι συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

(από τις Εκδόσεις Gutenberg)

IMAGE Εκδήλωση του Συντονισμού στη Λευκάδα
Δευτέρα 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Z-BAR στη Λευκάδα. >>>>>>
IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στα Ιωάννινα
Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στην αυλή του Say Yes (Μιχαήλ Αγγέλου 49 & Δόσιου γωνία, κάτω από τον ΟΑΕΔ) >>>>>>
IMAGE Βρέχει 50ευρα για όλους;
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Με αφορμή το βίντεο-σποτ που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την κρατική χρηματοδότηση για την καμπάνια “μένουμε σπίτι”, και “μένουμε ασφαλείς”, μπορούν να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ