Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Βιβλίο

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Εμβληματικό θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το βιβλίο της Βρετανίδας ιστορικού Bettany Hughes, ένα βιβλίο που παρά το σημαντικό του μέγεθος διαβάζεται απνευστί.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Το τρίτο βιβλίο μιας άτυπης τριλογίας για τη κρίση, μετά την «Άγρια Ακρόπολη» και τους «Τυφλούς», μας προσφέρει ο Νίκος Μάντης, βραβευμένος από την ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Ουράνη.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Άγνωστος μού ήταν ο Άντρες Μπάρμπα μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν πήγα να παρακολουθήσω μια εκδήλωση του φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις, LiteraturaEnAtenas) στη στοά του βιβλίου.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία, ένα κείμενο που αποτελεί γροθιά στο στομάχι, αποτελεί το συγκεκριμένο βιβλίο της Νάντια Μουράντ. Ένα κείμενο ντοκουμέντο για τις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους, μια φασίζουσας οργάνωσης που επιδιώκει να επιβάλλει με τη βία το Ισλάμ στη περιοχή του Ιράκ και της Συρίας.

Περισσότερα...

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Με ιστορικές αναφορές ξεκινά το συγκεκριμένο βιβλίο του ΜακΚαν. Βρισκόμαστε στις 7 Αυγούστου 1974, στον απόηχο του πολέμου και δύο μόλις ημέρες πριν τη παραίτηση του Νίξον. Ένας Γάλλος σχοινοβάτης, ο Φιλίπ Πετί, διασχίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί το κενό ανάμεσα στους νεόδμητους δίδυμους πύργους.

Περισσότερα...

IMAGE
Πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα
Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Θυμωμένο Πορτραίτο. >>>>>>

IMAGE Ο φασισμός βγήκε από τη βουλή. Από την κοινωνία;
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019
Γράφει ο Αμετανόητος. Με καταμετρημένο πάνω από το 99% των ψήφων, δεν υπήρξε καμμία έκπληξη σε σχέση με όσα έδειχναν οι προεκλογικές εκτιμήσεις. Για κάποιους, όμως, αποτέλεσε έκπληξη η απουσία της «Χρυσής Αυγής» από τη νέα βουλή που προκύπτει. Ήταν... >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ