Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή και να δώσει εξετάσεις πειθαρχικού συνομιλητή και εταίρου απέναντι στους δανειστές ενόψει του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 9 Μάη κατέθεσε αιφνιδιαστικά, συζητά και ψηφίζει στη βουλή με διαδικασίες εξπρές το Σαββατοκύριακο ένα νόμο λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, έναν νόμο πρωτοφανούς φορομπηξίας και ισοπέδωσης των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Παρόλα όσα συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα ακόμη και ότι η κατάθεση νομοσχεδίου είναι αιτία πολέμου για τον εργαζόμενο λαό, δυστυχώς, καμία μέριμνα και καμία προετοιμασία δεν υπήρξε για να δοθεί η ανάλογη αγωνιστική απάντηση, μια απάντηση στο ύψος της τεράστιας πρόκλησης που ο εργαζόμενος λαός δέχεται. Από τις 4 Φλεβάρη που έγινε η προηγούμενη 24ωρη απεργία δεν έγινε το παραμικρό.

Η απόφαση για 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλή που ψήφισαν μαζί αστικός συνδικαλισμός και ΠΑΜΕ έκανε το θαύμα της.

Εκτός από το τρίμηνο απόλυτης απραξίας που επέβαλε στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα οδήγησε και στον απόλυτο αιφνιδιασμό. Φοβούμαστε ότι θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά η απεργία και τα συλλαλητήρια πρέπει να είναι πετυχημένα, να γίνουν υπόθεση κάθε εργαζόμενου, να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί αυτή τη στιγμή.

  • Όλοι στις 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Μάη.
  • Όλοι στους δρόμους, κάνεις τη δουλειά να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην ασφάλιση, στην εργασία, σε μια καλύτερη ζωή που μας αξίζει.

IMAGE
Εκδήλωση της ΚΚ-ΕΑ στη Λευκάδα
Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.   στο Z-BAR >>>>>>
IMAGE Ο μεγάλος... περίδρομος
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. “Μεγάλος περίπατος” ονομάστηκε μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Εμπνευστής του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ