Εργατικός Αγώνας

Έντι Τζέικου: Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να σου κοπεί η ανάσα διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου είναι ένας από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ένας από τους ανθρώπους που πέρασαν τα πάνδεινα στα χέρια των ναζιστών.

Θα μπορούσα να πω ότι το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο ο συγγραφέας μάς περιγράφει όλα όσα πέρασε στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης και πώς έχασε τους γονείς του και μεγάλο μέρος της οικογένειάς του. Πρόκειται για μια αφήγηση συγκλονιστική για το πόσα μπορεί κάποιος να υποφέρει από μια ελαττωματική ιδεολογία. Αφήγηση που σε κρατά καθηλωμένο, όσα και αν ξέρεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε ελεύθερο να δημιουργεί την δική του οικογένεια και να μας αναφέρει πως κατόρθωσε με τον τρόπο αυτό όχι μόνο να ξεπεράσει τα δεινά που πέρασε, αλλά και να γίνει ευτυχισμένος δίνοντας συγχώρεση στους διώκτες του.

Σε μια εποχή που ανάλογες ιδεολογίες αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι και να σηκώνουν κεφάλι αυτό το βιβλίο θα πρέπει να σταθεί φάρος για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

 

(από τις Εκδόσεις Ψυχογιός)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας