Εργατικός Αγώνας

141 χρόνια από την γέννηση του Γκ. Δημητρόφ: Σύμβολο της αντιφασιστικής νίκης των λαών

Σήμερα 18 Ιούνη συμπληρώνονται 141 χρόνια από την γέννηση του  Γκεοργκι Δημητρόφ.  Ο Δημητρόφ ήταν  Βούλγαρος κομμουνιστής πολιτικός,  με παγκόσμια φήμη,  και ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας της Κομιντέρν το 1934.

Ο Δημητρόφ είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο του κομμουνιστικού κινήματος κατά του φασισμού. Από αυτήν τη θέση του Γραμματέα της Κομιντέρν πρωτοστάτησε στην πολιτική γραμμή της Διεθνούς, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 7ο Συνέδριο και καθόρισε την μεγάλη αντιφασιστική πορεία και νίκη των λαών.

Ο Εργατικός Αγώνας με αφορμή την συμπλήρωση των 141 χρόνων από την γέννηση του,  παρουσιάζει την Εισήγηση του Δημητρόφ κατα την διάρκεια του 7ο Συνεδρίου της Κομιντέρν, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό  ιδεολογικό ντοκουμέντο υψίστης σημασίας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ανάλυση για τον φασισμό μέσα από την Μαρξιστική – Λενιστική σκέψη. Πρόκειται για ένα ισχυρό ιδεολογικο – πολιτικό εργαλείο  της εποχής, το οποίο  καθόρισε και τα καθήκοντα των κομμουνιστών σε παγκόσμιο επίπεδο με την δημιουργία των Αντιφασιστικών Μετώπων, που τσάκισαν τον φασισμό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα ή εδώ

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας