Εργατικός Αγώνας

Κυρ. Μητσοτάκης: Αντιλαϊκή πορεία, επιδότηση της ακρίβειας και έναρξη του «πολέμου» σε Παιδεία και Υγεία

Της σύνταξης

Την συνέχιση της πολιτικής της προηγουμενη τετραετίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της βουλής κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Σε αυτό το μήκος ανακοίνωσε ένα πλέγμα μέτρων, με ανέξοδες υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς σε βάθος τετραετίας επιχειρώντας να τις διανθίσει με ένα τάχα κοινωνικό πρόσημο. Αναφέρθηκε στην συνέχιση των ντροπιαστικών pass που είναι βγαλμένα από την φορολόγηση των εισοδημάτων, ώστε να συνεχίσει η κυβέρνηση να επιδοτεί την ακρίβεια που τρέχει την ανηφόρα δηλαδή τα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου στους κλάδους της ενέργειας, των τροφίμων κ.α.

Επίσης, μιλώντας αρχικά για τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, ο Μητσοτάκης, έστειλε το μήνυμα προς το μεγάλο κεφάλαιο και τους ολιγάρχες πως θα μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε περισσότερο και πιο φθηνό χρήμα, ενώ υπερασπίστηκε την συνέχιση των αντιλαικών πλεονασμάτων τα οποία σημαίνουν την επιπλέον αφαίμαξη των εισοδημάτων.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και υποσχέθηκε οριζόντιες αυξήσεις, χωρίς όμως εξηγήσει πως θα μπορέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καλύψουν όλες αυτές τις μεγάλες απώλειες και τις μειώσεις στους μισθούς τους εδώ και 15 χρόνια.

Τα παραπάνω σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα εξαρτηθούν και θα έρθουν σε εφαρμογή «με όχημα την την ισχυρή ανάπτυξη» όπως είπε, πράγμα που σημαίνει πως όλα αυτά που υποσχέθηκε θα εξαρτηθούν από την πορεία της καπιταλιστικής κερδοφορίας και εκμετάλλευσης.

Επίσης επιβεβαίωσε την πρόθεση του να συνεχίσει το Ράλι των εξοπλιστικών προγραμμάτων στα πλαίσια των Αμερικανο – Νατοικών επιταγών και επιβολών, ενώ μίλησε για επέκταση των εξοπλιστικών πακέτων με τα F-35 στέλνοντας επιπλέον χρήμα στις βιομηχανίες του πολέμου.

Αναφορικά με την Παιδεία, άνοιξε επίσημα την συζήτηση για την διεξαγωγή ενός «πολέμου» με τον λαό και την νεολαία, ανακοινώνοντας από το βήμα της βουλής τις προθέσεις του να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καλώντας σε αυτόν τον δρόμο τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Για την υγεία και το ΕΣΥ χαρακτήρισε ως «μεγάλο προσωπικό στοίχημα» τις αλλαγές που θα έρθουν οι οποίες αφορούν την συνέχιση ενός πλέγματος εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χαρακτήρα του που είχε ήδη ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας