Εργατικός Αγώνας

Για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας

Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας είναι μαρξιστική – λενινιστική πολιτική οργάνωση με διακηρυγμένο βασικό στόχο και κατεύθυνση τη συμβολή στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος. Ο στόχος αυτός, που αποτελεί όρο για την ανασυγκρότηση ευρύτερα του αντιιμπεριαλιστικού, λαϊκού, εργατικού κινήματος δεν προσεγγίζεται με μια στείρα θεωρητική ματιά, αλλά περνάει μέσα από τη συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες, τις μάχες στους τόπους δουλειάς, τα τοπικά κινήματα με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Από αυτή τη σκοπιά οι επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δε μας αφήνουν αδιάφορους. Προσεγγίζουμε αυτή τη μάχη σαν ένα πεδίο μέσω του όποιου υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης, παρουσίας και δράσης μετωπικών σχημάτων από πολιτικές οργανώσεις και ανένταχτους αγωνιστές, από εργατικά και λαϊκά στρώματα. Πρόκειται για μετωπικά σχήματα που μπορούν να αναδειχθούν σε εστίες αντίστασης και αγώνα απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων, του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε και των μακριών χεριών τους στις τοπικές κοινωνίες, τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Πρόκειται για μετωπικά σχήματα, για τη συμμετοχή στα οποία βασική προϋπόθεση αποτελεί η αγωνιστική στάση, η ανάδειξη των προβλημάτων και των αιτιών που τα γεννούν. Οι αιτίες των λαϊκών προβλημάτων βρίσκονται σε μια “ανάπτυξη” σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που έχει ως γνώμονα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας. Η ακρίβεια που καλπάζει, οι τραγικές ελλείψεις σε υγεία και παιδεία, τα υψηλά δημοτικά τέλη που δεν επιστρέφουν στους πολίτες με έργα που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, η απαξίωση και ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων, υποδομών και υπηρεσιών, οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος συνθέτουν σε μεγάλο βαθμό το έδαφος πάνω στο οποίο διεξάγονται οι επερχόμενες εκλογές. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν μέσω της εφαρμογής των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και της πρόσδεσης της χώρας στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σε όλα αυτά η ενωτική, μετωπική συμπόρευση των αγωνιστικών δυνάμεων αποτελεί ανάγκη των καιρών. Σε αυτού του είδους τη συμπόρευση αφενός δε βοηθά καθόλου η σεχταριστική αντίληψη των πιστοποιητικών ιδεολογικής καθαρότητας. Αφετέρου, δε γίνεται να υπάρχουν συμπράξεις-χυλός με δυνάμεις που αποτελούν μέρος του προβλήματος συσκοτίζοντας τις αιτίες των προβλημάτων και την αγωνιστική κατεύθυνση που θα πρέπει να αναπτυχθεί. Επιπλέον, η αυτοαναφορικότητα, η αξιοποίηση των τοπικών εκλογών με αυτοσκοπό το δυνάμωμα του κομματικού ή οργανωτικού μηχανισμού και περίγυρου δε βοηθά στην ανάπτυξη μαζικών, ενωτικών και νικηφόρων αγώνων.

Με γνώμονα τα παραπάνω οργανωμένες δυνάμεις της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας συμμετέχουμε μέσω του Αγωνιστικού Μετώπου στο ενωτικό εγχείρημα της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο – Αγωνιστικό Μέτωπο, μαζί με ανένταχτες αγωνίστριες και αγωνιστές, τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αναμέτρησης στην Ήπειρο με επικεφαλής τον Ζώη Γαλατά. Συμμετέχουμε, επίσης, στο αντίστοιχο δημοτικό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Ιωαννιτών μέσω της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα – Αγωνιστικό Μέτωπο με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα. Επιπλέον, συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Μαχητικής Προοδευτικής Συνεργασίας Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α), που σημείωσε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ένα πολύ θετικό κι ελπιδοφόρο αποτέλεσμα με απερχόμενο επικεφαλής τον σύντροφο Παναγιώτη (Τάκη) Παπακωνσταντινόπουλο.

Το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών με επικεφαλής τον Γιώργο Κουβαρά έχει τη συμμετοχή και στήριξη του Εργατικού Αγώνα.

Πέρα από τα ψηφοδέλτια στα οποία η Κίνηση Κομμουνστών – Εργατικός Αγώνας συμμετέχει με οργανωμένες δυνάμεις καλούμε τους φίλους της οργάνωσης, τους αναγνώστες της ιστοσελίδας και τον κόσμο της εργασίας να πάει στην κάλπη των επερχόμενων εκλογών στηρίζοντας αγωνιστικά ψηφοδέλτια με κριτήριο τη συμβολή στους αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, την αγωνιστική ανάδειξη των προβλημάτων και των αναγκών του λαού, τη συμβολή στην ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ιδιαίτερη, ονομαστική δήλωση στήριξης κάνουμε για τα παρακάτω δημοτικά σχήματα και παρατάξεις:

· Στηρίζουμε τον συνδυασμό της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα”, με επικεφαλής τον μάχιμο δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη

· Στην Άρτα στηρίζουμε τον συνδυασμό της “Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής” με επικεφαλής τη συναγωνίστρια Βάσω Αμπελογιάννη

· Στην Πάτρα στηρίζουμε τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον νυν κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη που προτάσσοντας τις λαϊκές ανάγκες και έχοντας τη στήριξη του πατραϊκού λαού απέδειξε ότι μπορούν να υπάρχουν νίκες και κατακτήσεις για τον λαό της περιοχής, ακόμα και στις πλέον ασφυκτικές και δύσκολες συνθήκες.

· Στη Θεσσαλονίκη στηρίζουμε το ενωτικό, αγωνιστικό συνδυασμό “Η πόλη ανάποδα”

· Στον δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού στηρίζουμε τον συνδυασμό “Δημοτική Συνεργασία” με επικεφαλής τον συναγωνιστή Γιώργο Κοκκίνη. Πρόκειται για την ιστορική -πλέον- παράταξη των Κωστα και Χρήστου Κορτζίδη που τις προηγούμενες δεκαετίες συμμετείχε από τις θέσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης σε σημαντικούς λαϊκούς αγώνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Η αγωνιστική ψήφος και στάση τόσο στις εκλογές όσο και στους καθημερινούς αγώνες αποτελεί μονόδρομο απέναντι στα ασφυκτικά πλαίσια κράτους-τοπικών διοικήσεων και Ε.Ε. Απέναντι σε αυτό το πλαίσιο προτάσσουμε την ενότητα και τον αγώνα με τα μάτια στραμμένα στην ανασυγκρότηση του εργατικού, του λαϊκού, του κομμουνιστικού κινήματος.

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας