Εργατικός Αγώνας

ΣΥΝΕΧΕΙΑ φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που ιδιωτικοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση

Γράφει ο Χρήστος Μεντής

Μετά από ένα μήνα  φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια  στο νόμο που ιδιωτικοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, είχαμε  σήμερα,  1η Φεβρουαρίου, την πιο μαζική  συγκέντρωση στην περιφέρεια, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Με αποφάσεις μαζικότατων γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, υπάρχουν σήμερα 16 τμήματα που τελούν υπό κατάληψη. Οι καταλήψεις είναι μαζικές και πάνω από το όριο της απαρτίας που ορίζεται (με βάση τη συμμετοχή στις εκλογές και όχι τους εγγεγραμμένους στο τμήμα, όπως διαδίδεται…).

Βέβαια υπάρχουν και εντάσεις στις σχολές -απόλυτα λογικό- όπως για παράδειγμα στο Οικονομικό, όπου η ΔΑΠ δεν αναγνώρισε τη συνέλευση, επειδή όπως λέει δεν κλήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο, οι καταγγελίες από τις άλλες παρατάξεις αναφέρουν ότι η ΔΑΠ δεν έχει συγκαλέσει ποτέ το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο έχει απόλυτη πλειοψηφία.

Η συγκέντρωση είχε παλμό και αισιοδοξία που εκφράστηκε με τις ομιλίες και τα συνθήματα. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης


Η φοιτητική συγκέντρωση σήμερα δεν ήταν μόνη της.

Οι μελισσοκόμοι της Ηπείρου έκαναν επίσης κινητοποίηση, με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, προωθώντας τα δικά τους αιτήματα και συμπράττοντας χωρικά με τους φοιτητές, στην κατάληξη της κινητοποίησής τους. Η μεγάλη συμμετοχή των μελισσοκόμων στη συγκέντρωση έδωσε ΄΄αέρα΄΄και έδειξε τη δυνατότητα ενότητας δράσης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Αντιπροσωπία των μελισσοκόμων συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Κο Καχριμάνη και του εξέφρασαν τα δίκαια αιτήματά τους Η απάντηση από τον Περιφερειάρχη ήταν ότι φταίει ο ΕΛΓΑ- όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία – όπως είχε πει και στους αγρότες- κτηνοτρόφους πριν από μέρες , ότι φταίει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Μετάθεση ευθυνών….αλώβητη η κυβέρνηση…

Επιβάλλεται, τώρα , η ανάγκη ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου,  εργαζομένων-αγροτών-φοιτητών -συνταξιούχων-ΕΒΕ. Οι αγώνες αυτοί να αποκτήσουν παλλαϊκό χαρακτήρα σε γραμμή  σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας