Εργατικός Αγώνας

Πανελλαδικό – Πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Λάρισα Σάββατο 30 Μάρτη

️Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον Πόλεμο

– Έξω οι βάσεις του θανάτου από την Λάρισα

– Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Τέλος Ιανουαρίου ο Ν. Δένδιας πρότεινε και έγινε αποδεκτή στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών άμυνας της ΕΕ η παραχώρηση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της Λάρισας (1η στρατιά) ως επιχειρησιακό κέντρο της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ, εναντίων των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων σε πλοία και άλλους στόχους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος ακόμα μαίνεται.
Με την ενεργοποίηση ξανά του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ, το ελληνικό κράτος, εμπλέκει την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, βάζοντας τον λαό της χώρας και της πόλης της Λάρισας σε επικίνδυνες περιπέτειες και σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων.

Η 1η Στρατιά έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε στρατηγείο της Ε.Ε. To 2014 αποτέλεσε κέντρο επιχειρήσεων της Ε.Ε κατά του λαού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Τώρα επιχειρείται ξανά να αποτελέσει ορμητήριο πολέμου απέναντι στο αντάρτικο των Χούθι και στο λαό της Υεμένης.

Παράλληλα, στην πόλη του Βόλου, χρησιμοποιώντας την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση και το λιμάνι της, έχουν προκύψει συμφωνίες όπως η χρήση του στρατοπέδου «Γεωργούλα» ως Logistic Support Area του ΝΑΤΟ, ενώ και το 839 Τάγμα Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment) σύναψε συμβόλαια με χρονική διάρκεια από 16/12/2023 έως 15/12/2028 με φορτοεκφορτωτικές υπηρεσίες.

Οι επιλογές της κυβέρνησης να συνταχθεί με τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Οι πολιτικές που προσπαθούν να στρατιωτικοποιήσουν όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ήδη στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει εδαφικοποιηθεί το ΝΑΤΟ καιρό τώρα.

Στα πλαίσια της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA), στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγα μάχης από το ‘18 έχουν εγκατασταθεί αμερικάνικα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, (UAV) MQ-9 REAPER που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Συρίας.

Από την μεριά μας λέμε πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η μετατροπή της Λάρισας σε κέντρο και πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Ε.Ε και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ απέναντι στο αντάρτικο των Χούθι τον λαό της Παλαιστίνης και της Υεμένης.

Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους νέους και την τοπική κοινωνία της πόλης της Λάρισας, ολόκληρης της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, Σάββατο 30 Μάρτη στις 16:00 σε πανελλαδικό – πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεση μας στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ και την μετατροπή της 1ης Στρατιάς σε ορμητήριο πολέμου της ΕΕ.

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ

• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

• ΕΞΩ ΟΙ ΕΥΡΩ – ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

• ΘΑΝΑΤΟΣ- ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

• ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας