18/10/2021

Παρουσιάζει ο Γιάννης Ρουσιάς.

Ο συνταγματάρχης Ρέχας είναι ο αστυνόμος στον οποίο έχει ανατεθεί το καθήκον της σύλληψης του αντάρτη Εζεκιέλ, ο οποίος έχει κηρύξει τον πόλεμο στο κράτος. Πρόκειται για ένα πόλεμο αρκετά σκληρό, που στοιχίζει τη ζωή σε αρκετές χιλιάδες ανθρώπων τα δώδεκα χρόνια που διαρκεί.

Κατορθώνει να τον συλλάβει, αλλά αντί για οποιαδήποτε ανταμοιβή του επιβάλλεται ο όρκος της σιωπής, κάτι αρκετά σκληρό. Τελικά σπάει τη σιωπή, δίνοντας αρκετά ανάγλυφες περιγραφές σε ένα άγνωστό του Βρετανό δημοσιογράφο.

Η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, αλλά έχουν αλλάξει όλα τα ονόματα των ηρώων της συγκεκριμένης υπόθεσης. Αφορά την υπόθεση της οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι» στο Περού και στον Αμπιμαέλ Γκουζμάν.

Στηριζόμενος στην ιστορία αυτή ο συγγραφέας κατορθώνει να στήσει άψογα το μυθιστόρημα του, να μας δώσει ανάγλυφα τον χάρτη της λατινικής Αμερικής και να αναδείξει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στη περιοχή.

 

(από τις Εκδόσεις Θεμέλιο)

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ