21/10/2021

Συμπληρώνονται σήμερα 46 χρόνια από τον θάνατο το Νίκου Ζαχαριάδη, του μεγαλύτερου ηγέτη στην ιστορία του ελληνικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Για την ζωή, τη δράση, τη προσφορά του στο κίνημα και το τραγικό του τέλος έχουμε γράψει πολλές φορές. Δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται να επαναλάβουμε κάτι.

Θεωρούμε όμως πολύ σημαντικά τα διδάγματα που αντλούνται από την ιστορία του, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό, τιμώντας την μνήμη του δίνουμε σήμερα στους αναγνώστες ένα σημαντικό βιβλίο - ντοκουμέντο το οποίο δεν υπάρχει πλέον στα βιβλιοπωλεία αλλά είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι το αναζητούν για να το μελετήσουν.

Η μελέτη του ξεκαθαρίζει την ουσία της τραγωδίας του ΚΚΕ που ξεκίνησε το 1956. Μιας τραγωδίας που ήταν ταυτόχρονα και προσωπική τραγωδία του Νίκου Ζαχαριάδη ως το θάνατό του.

 

Εργατικός Αγώνας

 

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ

IMAGE
Εκδήλωση του Εργατικού Αγώνα στα Ιωάννινα
Η ΤΕ Ιωαννίνων του Ε.Α. διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 23 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στην αυλή του «Θυμωμένου Πορτρέτου» (Καποδιστρίου 36-38). >>>>>>

IMAGE Βαδίζοντας επί των θρανίων
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης. Στην οδό Νικολάου Τρυπιά και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ένα περιστατικό, που κάποιους αρμόδιους, θα έπρεπε να τους κάνει να δηλώσουν παραίτηση ή, έστω, να πουν ένα συγγνώμη. >>>>>>